Valldoreix ja és membre amb vot del Consorci de Parc Natural de Collserola

L'EMD s'adhereix oficialment al màxim òrgan de govern de Parc de Collserola

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix, ja és membre amb veu i vot del Consorci del Parc Natural de Collserola, després de l’aprovació, per part del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la modificació dels estatuts del consorci per a l’adhesió de l’administració valldoreixenca en el màxim òrgan de govern de Parc de Collserola. Amb la incorporació de l’EMD  Consorci del Parc de Collserola l’ens valldoreixenc passarà a tenir vot -fins ara només hi tenia veu- en les decisions que s’adoptin en el marc del consorci.

 

Aquesta és una vella reivindicació de l’EMD de Valldoreix, que veia com una dificultat no poder intervenir en la presa de decisions sobre una part important del seu territori. Amb l’aprovació de l’adhesió l’EMD tindrà presencia a l’Assemblea General del Consorci del Parc de Collserola, juntament amb la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments dels 9 municipis que, com Valldoreix, tenen una porció del seu terme municipal dins del Parc i que són: Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès. Ara tots els membres del consorci hauran d’adoptar acords de ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és una entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local que té per objectiu la gestió i desenvolupament del Pla Especial d’Ordenació i de Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola. El consorci exerceix les competències de gestió, de caràcter general o local, que corresponen als ens consorciats respecte al Parc Natural.

 
Comentaris

Destaquem