El Monestir brilla amb el Mapping de Festa Major

Les projeccions s'estan fent a la façana de l'església en diferents sessions

La Festa Major de Sant Cugat s'està vivint intensament a Sant Cugat amb activitats per a tots els gustos i edats. Entre elles, algunes novetats que estan sorprenent els santcugatencs i santcugatenques durant els dies de festa, del 28 de juny al 3 de juliol. Una d'aquestes novetats és el Mapping de Festa Major.

Una tècnica de projecció que es podrà gaudir fins a vuit ocasions durant aquests dies, i que vivia la seva estrena el dimarts, 28 de juny. Centenars de santcugatencs es van acostar a la llotgeta del Monestir per gaudir de les projeccions, que giren entorn de la temàtica de la llum.

Les projeccions se seguiran fent sobre la façana del Monestir i es podran veure aquest dimecres, a les 22 i les 23 hores; dijous, a les 23.15 i 01 hores; i divendres, a les 23.15 i 00 hores.

Què és el mapping

Les projeccions es podran veure fins a 8 ocasions  FOTO: Haidy Blanch

El mapping, o videomapatge, és una tècnica de projecció utilitzada per projectar imatges i objectes virtuals de dues o tres dimensions sobre qualsevol tipus de superfície. Normalment, es projecten sobre superfícies irregulars, com ara façanes, com és el cas de Sant Cugat, on s'utilitzarà la façana del Monestir.

El propòsit és interactuar amb un espai i encaixar determinades imatges damunt la seva superfície. També s'hi poden afegir dimensions extres, il·lusions òptiques i sensació de moviment sobre objectes estàtics.

El TOT amb la Festa Major

Imatge de la primera projecció a Sant Cugat  FOTO: Haidy Blanch

La Festa Major d'enguany donava el tret de sortida el dimarts 28 de juny amb el seguici i el pregó, a càrrec del Club Rugby Sant Cugat. 

 

Des de llavors, i fins al diumenge 3 de juliol, un total de 363 activitats donaran forma a la festa grossa més llarga del municipi. 

 

Com no podia ser d'una altra manera el TOT farà un ampli seguiment de la cita oferint les activitats, les cròniques, els vídeos i les millors imatges de tot el que dóna de sí la Festa Major. Podeu seguir tota la informació de la festa a través de la pàgina web www.totfestamajor.cat, o a través de les xarxes socials del TOT, FacebookTwitter i Instagram.

 

D'altra banda, amb l'inici de Festa Major arrencarà la 19a edició del concurs TOT Fotoportada. Des del mateix dia 28 i fins al 23 de setembre podreu enviar un màxim de dues fotografies de qualsevol de les cinc categories del concurs, que compta amb més de 8.000 euros en premis. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem