La cultura popular brillarà per Festa Major amb 19 propostes

Les entitats tradicionals de Sant Cugat organitzen diferents activitats els dies de festa

La cultura popular i tradicional de Sant Cugat estarà present un any més per la Festa Major. Del 28 de juny al 3 de juliol, les diferents entitats organitzen els seus actes tradicionals, des de Diables fins a Castellers, sense oblidar la dansa i els tradicionals seguicis.

L'activitat començarà amb el seguici d'inici de Festa Major el dimarts, a les 19 hores. Un seguici que serà nocturn el mateix dia a la plaça d'Octavià a partir de la 1.30 hores. El tercer seguici serà el dia de Sant Pere, el 29 de juny, amb el Seguici de Sant Pere que arrencarà a les 17.30 hores. Després de la Missa Major, i abans del tradicional Paga-li, Joan, es farà l'Esclat de Festa Major a la Llotgeta. En tots ells participen les diferents entitats santcugatenques.

Propostes concretes

Moment de la darrera actuació dels Gausacs a la plaça d'Octavià per Festa Major. FOTO: Aïda Sotelo

Cada entitat, a més, compta amb les seves propostes singulars de Festa Major. Els Castellers de Sant Cugat ofereixen quatre cites als santcugatencs. En primer lloc, dos assajos oberts a la Sala Canigó el dimarts i el dijous a les 20 hores. La primera actuació a plaça arribarà dissabte, a les 19 hores, a la plaça de la Vila, amb l'actuació de vigílies. L'acte central de la Colla serà el diumenge, a les 18 hores, a la plaça d'Octavià, on se celebrarà la XXI Diada Castellera de Festa Major.

Pel que fa a la dansa, estarà present amb l'Esbart Sant Cugat i el Grup Mediterrània. La primera proposta és dijous, a partir de les 20 hores, quan començarà Petjades. Un espectacle itinerant de l'Esbart Sant Cugat que recorrerà els carrers de la ciutat per acabar als Jardins del Monestir a les 21.45 hores.

Pel que fa al Grup Mediterrània, pujarà a l'escenari de la plaça de l'Om el divendres a les 22 hores per mostrar la seva dansa d'arrel tradicional acompanyats per la cobla La Principal del Llobregat.

Una de les novetats d'aquesta Festa Major serà el Ball de bot amb Al-Mayurga, el dimecres a les 23.15 hores a la plaça d'Octavià. D'altra banda, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat organitza la seva tradicional ballada de sardanes el divendres, a les 18.30 hores a la plaça d'Octavià.

Més propostes

Balls de caparrots, capgrossos i entremesos a la Plaça d'Octavià. FOTO: Artur Ribera

El foc també estarà present a la Festa Major amb els Diables de Sant Cugat. La primera proposta, el divendres a les 20.30 hores, quan començarà el Correfoc Infantil. Ja dissabte, a les 22 hores, començarà la festa del foc amb els versots que donaran el tret de sortida al Correfoc de Festa Major a les 22.30 hores, acabant amb l'esclat de foc a la mitjanit a la plaça d'Octavià.

També dissabte es farà el ball de caparrots i capgrossos, a les 11.15 hores que donarà pas a la VI Trobada de Balls i Entremesos d'Arreu de Catalunya a les 11.30 hores a la plaça d'Octavià. A la tarda, la proposta és la 30a Trobada Gegantera que començarà a les 18 hores a la plaça de la Vila i finalitzarà amb el ball de gegants a la plaça d'Octavià a les 19.30 hores.

I diumenge, per tancar la Festa Major, els Bastoners de Sant Cugat preparen la Matinada bastonera a partir de les 11.30 hores, mentre que la V Trobada Percussionista tancarà les activitats de cultura popular a les 20 hores al Parc Central.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem