La cultura popular surt al carrer per Festa Major

Les entitats de cultura popular i tradicional porten les seves propostes a diferents espais de Sant Cugat per acostar-se a la ciutadania

Amb l'arribada de la Festa Major de Sant Cugat, les entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat surten al carrer amb l'objectiu de donar a conèixer la seva tasca durant l'any, així com acostar les seves activitats al conjunt de la ciutadania.

De fet, seran aquestes entitats les que donaran el tret de sortida a la festa el divendres 26 de juny, amb el seguici d'inici de Festa Major, organitzat per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat a les 19 hores.

La dansa d'arrel tradicional estarà present tots els dies de Festa Major. Ja divendres, a les 22 hores hi haurà espectacle de dansa catalana d'arrel tradicional amb el Grup Mediterrània i l'acompanyament musical de la cobla La Principal del Llobregat, dirigida pel mestre Jordi Núñez i Pallarola, a la plaça de l'Om. Dissabte, la mateixa formació actuarà a la Caseta del CPA a les 13 hores.

L'Esbart farà dues preestrenes de 'Tants records'. FOTO: Lali Puig

El mateix dissabte, a les 20 hores, hi ha ballada de sardanes amb la Cobla Principal del Llobregat a la plaça d'Octavià. I l'Esbart actuarà a les 20 hores a la caseta del CPA. Precisament aquesta formació protagonitzarà el diumenge, 28 de juny, a les 20.30 hores, la 1a sessió de la preestrena de Tants records, amb el Cos de Dansa de l'Esbart Sant i la música de Pere Martínez Quartet en directe, a la plaça de l'Om. La segona sessió serà al mateix espai a les 22.30 hores.

I a la una de la matinada, seguici nocturn a la plaça d'Octavià, amb l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i bases electròniques a càrrec del productor Gerard Alís. Diumenge, l'activitat cultural començarà a les 11.30 hores amb la Matinada bastonera a la plaça d'Octavià.

Foc i castells

Els Gausacs podrien portar novetats a la plaça d'Octavià. FOTO: Estefania Bedmar

Els Castellers de Sant Cugat seran ben visibles durant la Festa Major amb tres propostes. La primera, l'assaig obert de divendres 26 a les 20.30 hores a la Sala Canigó, al carrer del Dos de Maig. Dissabte, a les 19 hores a la plaça de la Vila, Castells de vigílies de Festa Major, amb els Castellers de Cerdanyola i els Castellers de Sant Cugat.

L'acte central de la colla, però, arribarà diumenge a les 18 hores a la plaça d'Octavià, quan se celebrarà la XX Diada Castellera de Festa Major, amb Castellers de Sants, Minyons de Terrassa i Castellers de Sant Cugat.

El foc prendrà la nit de dissabte. FOTO: David Molina

El gran protagonista de la nit de dissabte serà el foc. A les 22 hores, Versots de Diables i presentació de la Bèstia de Foc a la plaça d'Octavià, i a les 22.30 hores es donarà el tret d'inici al Correfoc de Festa Major, del que es participaran diferents colles convidades. A la mitjanit es produirà l'Esclat de foc, que tancarà el correfoc.

Molt més

Onze colles participaran de la Trobada Gegantera. FOTO: David Molina

El dissabte, és el dia dels gegants i els caparrots, també. A les 11.15 hores, hi haurà Ball de caparrots i capgrossos amb l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat a la plaça d'Octavià, i a les 11.30 hores començarà al V Trobada de Balls i Entremesos d'Arreu de Catalunya, organitzada per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional.

Ja a la tarda, a les 18 hores comença la 29a Trobada Gegantera a la plaça de la Vila. El Ball de Gegants serà a les 19.30 hores a la plaça d'Octavià.

I a les 19 hores, IV Trobada Percussionista amb les bandes locals Kata Kitinga, Karabassà, A Batida do Tambor, Tabalers i Tabalets de Diable si La Batuescola, als Jardins del Monestir.

El seguici de Sant Pere recorrerà Sant Cugat el dilluns a la tarda. FOTO: Estefania Bedmar

Ja diumenge, i per encarar la recta final de la Festa Major, a les 17.30 hores començarà el Seguici de Sant Pere des de la plaça de la Vila. A les 18.30 hores, ofrena davant la casa de Francesc Vila i Trabal, a la plaça de Sant Pere. Després de la Missa Major, hi haurà l'Esclat de Festa Major a la llotgeta del Monestir a les 19.45 hores. I a les 20 hores, Ball del Vano i el ram, Paga-li, Joan, amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, a l'Hort de l'Abat – Jardins del Paga-li, Joan.

La Festa Major al TOT Sant Cugat

Per seguir tota l'actualitat i la darrera hora de la Festa Major de Sant Cugat 2015 a través del web i els dispositius mòbils entreu a TOTFestaMajor.cat. En aquest portal web podreu trobar les notícies, les fotografies, els vídeos i les activitats relacionades amb la festa.

Un any més, quatre perfils d'instagram explicaran la seva Festa Major amb la segona edició de 'La meva Festa Major', una iniciativa conjunta entre @IgersSantcugat i el TOT Sant Cugat.

A més, el TOT Sant Cugat ha publicat el programa complet en format paper el divendres 19 de juny. Un programa que també pots consultar a la web del TOT Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem