La Festa Major es viurà a través de 4 igers santcugatencs

Arriba la tercera edició de 'La meva Festa Major', iniciativa conjunta entre el perfil d'instagram @IgersSantcugat i el TOT Sant Cugat

Els sis dies de Festa Major aniran acompanyats de fotografies fetes per quatre perfils d'instagram santcugatencs escollits per @igersSantcugat i el TOT Sant Cugat. La iniciativa 'La Meva Festa Major' arriba a la tercera edició i ho fa amb 4 santcugatencs que ens explicaran, diàriament, com viuen la festa des de la xarxa social Instagram. És una iniciativa conjunta entre el perfil d'Instagram @Igerssantcugat i el @TOTsantcugat. I els 4 perfils escollits són santcugatencs ben diferents i actius a la xarxa.

D'aquesta manera, Manel Turon, Berta Coromina, Aniol Costa i Adolf  seran els encarregats, a través del seu mòbil, de fotografiar moments de la Festa Major i compartir-los amb la resta de santcugatencs a través de l'etiqueta #FMsantcugat. El TOT Sant Cugat anirà publicant les fotografies al web del TOT, a la secció TOtfestamajor.cat. A més, a posteriori, les imatges es publicaran a l'edició paper i al Diari de Sant Cugat en forma de reportatge.

Coneixem els 4 igers protagonistes

Manel Turon, el perfil institucional

El perfil més institucional de la Festa Major el representarà Manel Turon ( @TuronManel), tècnic de cultura i joventut de l'Ajuntament de Sant Cugat. Té un estil molt determinat a la xarxa i penja fotografies dels llocs on va. Diu que "des del principi vaig decidir jugar amb els filtres i els diferents ajustaments que permet instagram i, al final, m’adono que la majoria de les meves fotos tenen força elements en comú (més aviat contrastades, saturades de color, càlides..) .    
 

Turon creu que aportarà "una visió més i diversa de la Festa Major. No m’he fet encara una llista dels actes on m’agradaria anar, però crec que n’hi haurà de tota mena: infantils, de cultura popular i tradicional, algun concert, el castell de foc, etc". Turon a part de treballar a l'ajuntament és pare de dos fills.

Berta Coromina, frikitradi

@BertaCoromina, el perfil frikitradi de 'la Meva Festa Major'

Des dels inicis de la iniciativa hi ha hagut un perfil amant de la cultura popular. Aquest perfil, el frikitradi el representa perfectament la @Bertacoromina. A la Berta li agrada penjar fotos perquè pot "compartir les meves aficions amb la gent que m'envolta".

Pensa que pot "aportar als Igers sancugatencs un tast de la cultura del nostre poble. És a dir, una visió més popular i tradicional de la Festa Major, ja que jo hi estic personalment implicada i penso que aquesta és un dels eixos vertebradors de la nostra festa.  Per això intentaré fotografiar actes com els seguicis, el Paga-li, Joan, els castellers...

Aniol Costa, l'universitari

@aniolc el jove diferent de 'la Meva Festa Major'

Un altre dels perfils seleccionats és @Aniolc, estudiant de Publicitat i Relacions Públiques. El seu perfil a Instagram és sobretot de fotografies d'exterior, especialment se centra en paisatges, però també en retrats robats. "Tècnicament acostumo a jugar amb els clarobscurs, tinc un enfocament molt artístic".

L'Aniol buscarà sensacions que transmetin "què significa la festa major, que per mi vol dir viure la ciutat. És a dir, buscaré algun retrat amagat, alguna mirada somrient, algun moment de pausa en què s'assaboreixi l'orgull que representa fer-se seu Sant Cugat."

Adolf Priante, artista, geganter i pare

@adolfcat, l'artista de 'la Meva Festa Major'

Segurament que molts santcugatencs coneixeran a l'Adolf (@adolfcat) com l'artista que és de pintura. A més, col·labora setmanalment al TOT Sant Cugat amb la il·lustració de la setmana. A Instagram, segons explica, és un perfil mixt entre professional i personal. "Penjo pintures i dibuixos per promocionar la meva professió, i penjo fotos de les meves aficions o de les fites esportives de la meva filla. Fa més de 30 anys que la fotografia és part de la meva vida. És una forma d'art poc reconeguda, i és una part de la memòria personal.

Com a geganter de Sant Cugat, l'Adolf pot "aportar aquesta visió personal des de dins de les entitats de cultura popular i tradicional, que és l'eix central de les meves Festes Majors. També buscaré aquells actes més minoritaris o culturals que crec que paga la pena conèixer".

Relació amb el Tot Fotoportada 2016

A més de participar a la Meva Festa Major, els quatre santcugatencs formaran part del jurat per escollir les tres millors fotografies de la categoria Festa Major del concurs fotogràfic més popular de Sant Cugat, el TOT fotoportada que arrenca el mateix 27 de juny.


D'altra banda, els responsables d' @igersSantcugat també formaran part del jurat. Però en aquest cas, de la categoria Instagram.

Etiqueta les teves fotografies a la xarxa social amb l'etiqueta #TOTfotoportada2016.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem