La FMA i la Cúpula del Tro seguiran a la rambla del Celler

Tot i això, la Festa Major Alternativa passarà a l'espai on l'any passat hi havia la Cúpula del Tro, a l'altra banda de la rambla del Celler, i la Cúpula del Tro passa al parc de davant del Mercadona

Després de setmanes de polèmiques, reivindicacions i negociacions amb l'Ajuntament, que en un inici preveia canviar-los d'espai, la Festa Major Alternativa i la Cúpula del Tro es mantenen a la rambla del Celler. De totes maneres, cap de les dues places serà exactament al mateix lloc, i és que la Festa Major Alternativa creua la rambla del Celler i passa a l'espai on l'any passat hi havia la Cúpula del Tro que, per la seva banda, s'ubicarà just davant del parc que hi ha enfront del Mercadona.

Si bé és cert que es mostren satisfets, els responsables d'ambdues places han volgut mantenir la crítica a l'Ajuntament: "No pot ser que les entitats tinguem tants problemes per organitzar quelcom autogestionat", han apuntat. A més, segons asseguren des de la Cúpula del Tro, l'Ajuntament els obligarà a acabar la festa a la 1 h de la matinada, mentre que la resta de places ho podran fer a les 4 h: "Això és un greuge. És un despropòsit que ens tractin diferent", apunten, tot i afirmar que encara estan acabant de negociar els horaris.

Ubicació de la Festa Major Alternativa i la Cúpula del Tro

Ubicació de la Festa Major Alternativa i la Cúpula del Tro

 

Així, tant una plaça com l'altra han volgut agrair el suport rebut per diferents entitats de cultura popular del municipi, així com de grups locals.

Així s'ha desenvolupat la polèmica.

Més info: La Festa Major Alternativa denuncia que se'ls vol canviar d'espai i inacció del Govern

Més info: La FMA i la Cúpula del Tro denuncien "censura de l'Ajuntament"

Més info: L'Ajuntament proposa tres opcions a la Festa Major Alternativa

Més info: La Festa Major Alternativa respon "les mentides del comunicat de l'Ajuntament"

La programació

La Festa Major Alternativa se celebrarà els dies 27, 28 i 29, amb activitats infantils i familiars durant el matí; la guerra de penyes, el concurs de truites i diferents tallers en horari de tarda; i actuacions musicals de grups locals en horari nocturn. Tot i això, encara s'estan tancant algunes activitats. Per la seva banda, la Cúpula del Tro se celebrarà els dies 28 i 29, amb l'estrella de la festa en aquesta plaça (el karaoke), el dia 28.

Ambdós espais han volgut destacar la seva "aposta pel comerç local", i per això compraran tots els productes en comerços del poble. A més, amb la voluntat de fer una celebració sostenible, s'utilitzaran gots i coberts reutilitzables. Cal destacar, que tant la Festa major Alternativa i la Cúpula del Tro mantenen la seva ferma ambició cap a l'eliminació de les conductes masclistes, i mantindran el protocol contra les violències masclistes: "No tolerarem les violències masclistes, racistes i LGTBI fòbiques", han explicat.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem