L'Orgull santcugatenc es fa sentir: "És absurd que haguem de demanar que no se'ns pegui"

L'Assemblea LGTBI+ de Sant Cugat ha recordat les agressions de l'últim any i ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva

El col·lectiu santcugatenc LGBTI+ ha tingut també el seu espai al primer dia de Festa Major per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI+. Des de l'assemblea, reivindiquen els drets més bàsics i es que demanen "sentir-se segures, sense cap mena d'agressió".

L'assemblea, que lluita pels drets d'un col·lectiu històricament marginat, ha recordat en el seu manifest les agressions al territori espanyol de l'últim any. "Només amb els primers sis mesos de 2022, portem 107 agressions LGTBI-fòbiques, un 34% més respecte a l'any passat", han lamentat els membres de l'entitat Like Gomez i Gisela Ysàs. I han fet una advertència: "Més de la meitat [d'agressions] no s'arriben a denunciar".

El manifest a fet una crida a la responsabilitat col·lectiva i individual per avançar en aquest aspecte. "Som responsables de, quan el teu cunyat fa la gracieta, fer-lo callar. Quan el teu amiguet diu 'maricón el último', fer-lo callar", han defensat. "Gràcies als nostres actes podem protegir o desprotegir a les persones com nosaltres".

El pregó de Festa Major de Sant Cugat 2022 ha estat a càrrec de l'esport femení. FOTO: Bernat Millet.

 

L'esdeveniment ha finalitzat amb un concert del grup KeTeKalles, un grup de dones "fortes" nascut al 2016 i que ha vingut al panorama musical "com a mirall de feminisme, bon rotllo i llibertat".

Concert del grup KeTeKalles. FOTO: Anna Bassa

Concert del grup KeTeKalles. FOTO: Anna Bassa

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem