VÍDEO: Inicia la Festa Major de Mira-sol amb els adolescents com a protagonistes

El pregó de la Festa Major ha estat a càrrec de la primera promoció de l'Escola-Institut Catalunya

Mira-sol ha arrencat 3 dies de Festa Major i ho ha fet amb la lectura del pregó, un pregó que ha estat a càrrec de la primera promoció de l'Escola-Institut Catalunya i que s'ha celebrat el divendres 9 de juliol al Casal de Mira-sol. En ells, els adolescents mirasolencs han explicat el que representa poder ser pregoners del seu barri i s'han mostrat reivindicatius amb l'Ajuntament.

Pregó de Festa Major de Mira-sol. Foto: Bernat Millet.


Així doncs, els alumnes del Catalunya han assenyalat que no entenien per què havien estat escollits pregoners, "però després de donar voltes al tema, ens hem adonat que d'una manera si som importants, ja que hem estat els primers alumnes d'iniciar aquest projecte educatiu com a institut-escola". D'altra banda, tot i provenir de diferents poblacions, els joves han assenyalat que els uneix l'Escola-Institut Catalunya: "És aquí on seguirem creixent, aprenent i fent realitat els nostres desitjos, amb valors tan necessaris com l'esperança o respecte pel nostre entorn".Durant la lectura del pregó, no ha pogut faltar la reivindicació dels adolescents amb l'objectiu de tenir un Mira-sol millor: "Voldríem que es comenci a construir la piscina del carrer de Pompeu Fabra, que es renovi l'skate park o comptar amb espais segurs i coberts per deixar les nostres bicicletes o patinets. També, ens agradaria tenir més diversitat d'equipaments esportius i creiem necessari tenir un espai jove, per poder reunir-nos i ser més actius en el barri".

 
Pregó de Festa Major de Mira-sol. Foto: Bernat Millet.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha entregat un reconeixement a tots els pregoners de la Festa Major de Mira-sol. FOTO: Bernat Millet.A més, en el pregó, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha valorat la importància que el pregó el faci gent del barri: "El pregó d'una Festa Major és important que el faci la gent que viu en el barri, que el fa i que crea comunitat". D'altra banda, Ingla ha fet un crit a la responsabilitat: "Tot i que no podem celebrar la Festa Major com ens hagués agradat, perquè tenim la pandèmia fent la guitza, gaudim la festa, però fem-ho amb precaució".

Més info: Se suspenen dos concerts i una activitat de tallers de la Festa Major de Mira-Sol

Amb tot, Mira-sol gaudirà de més d'una desena d'activitats entre el divendres 9 de juliol i el diumenge 11 del mateix més, després que l'Ajuntament hagi decidit suspendre aquelles activitats que van destinades a un públic més jove per evitat la propagació de la Covid-19.

 
Comentaris

Destaquem