A inicis de setembre ens arribava la notícia que Nova York, amb un clima molt més extrem que el mediterrani, traslladaria les escoles a l’aire lliure amb classes al carrer i al parc. La notícia em va colpir i em va fer agafar de nou embranzida en el meu anhel de poder seguir somiant amb un escola més oberta a l’exterior per les meves filles i la resta d’infants.

 

La pandèmia actual ens està oferint una oportunitat (hem de saber veure allò positiu dins de les tragèdies per no morir amb elles)  i un reclam per expandir els límits de les aules a fora; el distanciament social és més assumible, es redueix la inhalació del virus del Covid-19 a través d’aerosols, els beneficis per la salut emocional i física dels infants i adults al passar temps en entorns naturals són enormes. Sant Cugat, ciutat amiga de la Infància, Sant Cugat Ciutat Verda i amb un entorn privilegiat rodejada de Collserola té el potencial i escenari per obrir aules a l’exterior, si oó ho provem no sabrem si funciona i ara és un bon moment.

 

Aprofito per agrair i lloar als equips docents per l’esforç i dedicació en reobrir les escoles malgrat les circumstàncies actuals, en especial a la nostra el Turó de Can Mates.

 
Comentaris

Destaquem