Carta a l'Associació Gabriel Ferrater

"Celebro amb satisfacció santcugatenca i reusenca l'inclusió d'una placa commemorativa davant la casa on va viure i suïcidar-se el poeta reusenc Gabriel Ferrater"

Carta a l'Associació Gabriel Ferrater:

Celebro amb satisfacció santcugatenca i reusenca l'inclusió d'una placa commemorativa davant la casa on va viure i suïcidar-se el poeta reusenc Gabriel Ferrater. I celebro també, que la idea que fa deu anys vaig presentar al malaurat director del Museu de Sant Cugat hagi servit de clara inspiració per a la placa que s'ha encastat a la vorera.

Només em dol un petit aspecte d'aquest "memorial": que el nom de la seva ciutat de procedència, Reus, hi quedi tan invisibile. Malgrat que l'Associació que l'ha encarregada vulgui minorar el seu lloc de naixença, no es podrà obviar mai per persones cabals que el context social, familiar, territorial i intel.lectual a la aleshores, segona ciutat de Catalunya d'on el poeta procedia, fòren elements germinals de la creativitat i erudició d'aquest poeta, crític, traductor, semàntic i lingüista genial que avui tan celebrem. 

Salutacions!

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem