Fusió de cultures

Els Capgrossos i les danses bolivarianes es van trobar per Festa Major

El dissabte de Festa Major vaig ser testimoni d’un fet transcendent i encoratjador a la vida de la nostra ciutat. Prop de les 7 de la tarda, i com a part de les celebracions de la Festa Major, sortia de la plaça Lluís Millet una nombrosa formació en representació del Carnaval d’Oruro, d’origen bolivià.

Desenes de músics i dansaires amb els tradicionals vestits i complements enfilaven ballant amb tota la força de la seva tradició cap al carrer de Villà. Per l’altra banda, un grup també nombrós, aquest de Capgrossos, s’apropaven des del carrer de Valldoreix.

En trobar-se a la cantonada les dues formacions, va ocórrer la meravella: els dansaires i músics de Bolívia van deixar pas als Capgrossos situant-se a banda i banda del carrer, acompanyant-los amb la seva música. I els Capgrossos van anar avançant, ballant amb molta passió aquesta música tradicional d’arrels llatinoamericanes.

Va ser una autèntica fusió de cultures! No sé si preparada o espontània. Però que va commoure a molts dels que estàvem presenciant aquest espectacle meravellós.

Esperem que es repeteixi en les pròximes edicions de Festa Major. I tant de bo altres cultures -com la meva, que vinc de la llunyana Buenos Aires- puguin tenir la seva representació en una festa tan significativa.

I que aquest batec conjunt nodreixi els carrers i els cors de quins habiten la nostra estimada ciutat..

 
Comentaris

Destaquem