L’institut a Mira-sol

Fins al trasllat de l’Institut Leonardo a Volpelleres, un 60% dels alumnes d’ESO provenien del barri de Mira-sol. Un nombre significatiu després de cursar la primària a l’Escola Catalunya.
Tot i la distància del barri a l’institut un bon nombre d’alumnes hi anaven a peu o en bicicleta.
Ara els alumnes de Mira-sol no tenen cap institut proper. Un barri que té tretze mil habitants i que segueix creixent no hauria de quedar sense institut.
Que diversos centenars d’alumnes s’hagin de desplaçar cada dia de Mira-sol a Volpelleres, sigui en cotxes particulars, sigui en tren, no és una bona solució per tres motius:
- Suposa una inversió de temps per a mares i pares, cada dia durant uns quants anys, i un increment notable del trànsit i de la consegüent contaminació al nostre municipi.
- És imprudent i pràcticament impossible pretendre que aquest nombre d’alumnes facin transbord a l’estació de Sant Cugat tots a la mateixa hora.
- Que els alumnes no puguin ser autònoms en anar pels seus propis mitjans a l’institut no és bo per a ells, ni per a les famílies, ni per la cohesió de barri.
Una bona solució seria la de fer un institut-escola als terrenys veïns a l’Escola Catalunya. L’institut estaria al centre del barri, amb fàcil accés des de tots els sectors. A més, l’escola ha presentat un projecte pedagògic engrescador i ben gestionat per tal de posar-lo en marxa.
Cal que el nou consistori sorgit de les recents eleccions ho valori seriosament.
 

 
 
 
 
Comentaris

Destaquem