Hi ha algun pla per recuperar una zona de vianants que s’està degradant?

Un veí nou a Volpelleres es queixa de l'estat del seu carrer

Aquest estiu ens hem traslladat a viure a Sant Cugat, en concret a Volpelleres, a un bonic carrer cridat a ser el bulevard de vianants d’aquest jove barri, el carrer de Benet Cortada.

Per sorpresa nostra, el carrer Benet Cortada ha entrat en un seriós procés de degradació:

Pateix un alt nivell de brutícia, acumulant permanentment escombraries, amb un sistema de contenidors soterrats desbordat, brut i molt sorollós.

El nombre  de veïns i comerços ha crescut i la capacitat inicial d’aquest sistema no dona l’abast i no es pot ampliar, en ser soterrats. 

Quan plou, aquests contenidors s’omplen d’aigua i quan els buiden cau tot de brutícia al carrer que queda enganxada a terra, generant pudor.

Els camions d’escombraries per la seva recollida són de gran tonatge, circulen per un carrer amb llambordins i lloses que es van trencant al seu pas. Aquest és un carrer on hi ha una magnífica biblioteca i és camí escolar on els pares i els nens es troben sovint aquests camions.

A tot això cal afegir furgonetes de repartiment circulant a totes hores sense control de velocitat. L’accés a aquesta zona de vianants no està regulat ni controlat per càmeres.  

Té l’Ajuntament de Sant Cugat pensat algun pla pel carrer Benet Cortada per

  • Treure els contenidors soterrats situant contenidors convencionals a una zona no de vianants i espaiosa com seria l’avinguda de Can Canyameres?
  • Limitar l’accés amb pilones hidràuliques tancant l’accés de forma efectiva,  seguint un horari restringint l’accés només a vehicles per càrrega i descarrega en dies i horaris autoritzats?
  • Sancionar als vehicles que fan ús del carrer com aparcament?
  • Netejar i reparar els danys actuals?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem