Sant Cugat del Vallès, un projecte de cinc estrelles

'Sant Cugat té el seu preu, és com viure en un Hotel de cinc estrelles'

Fa cinquanta anys que visc a Sant Cugat i he pogut anar veient la seva transformació ciutadana. En un principi era un poble tranquil, amb una varietat d’entitats culturals que, sabien nedar i guardar la roba per poder conviure amb el franquisme. Hi havia tres eslògans o dites que em cridaven l’atenció. Una era “Sant Cugat terra d’Artistes” que formulava més un desig que una realitat, crec que creada per un amant de l’art que va esdevenir un bon galerista. L’altra, més amagada i segurament fruit del pessimisme al cercar un futur, que deia “Sant Cugat del Vallès, molt xerrar i no fer res” i, l’altra, de tipus més reivindicatiu amb ganes de difusió que deia “Sant Cugat del Vallès, molts l’anomenen i no saben a on és”.

En aquests anys, moltes coses han canviat. Molts continuen anomenant-la, però, ja saben on és. La nova ciutat es coneix per tot el país perquè, segons diuen, ocupa les primeres posicions de les ciutats catalanes i espanyoles amb més renda per càpita i, actualment, també amb més pandèmia.

Amb aquestes dades, no és estrany que, els que han fet possible i han secundat aquest model de ciutat, s’indignin quan senten parlar de projectes com el que vol portar a terme l’actual ajuntament.

El projecte “Ragull Centre”, molts el troben incompatible amb el model de ciutat que desitgen. En una de les passades alcaldies, ja es va dir clarament que viure a Sant Cugat té el seu preu, doncs, és com viure en un Hotel de cinc estrelles i això no està a l’abast de tothom.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem