Superar les executives polítiques quan la gent ja sap el que vol

"La societat catalana va conèixer la seva capacitat de resiliència durant el seu referèndum d’autodeterminació el 2017", diu el lector

La dinàmica política catalana des del primer d’octubre de 2017 ja no pot ser la mateixa d’abans. Els partits polítics encara marquen directrius. Uns pocs tenen idees per implementar que la gent ja no reconeix. L’ajornament de la independència que es va votar entre tots és l’obligació que no volen assumir les executives dels partits actuals, siguin grans o petits, amb representació parlamentària o no.  La societat catalana va conèixer la seva capacitat de resiliència durant el seu referèndum d’autodeterminació el 2017. I això roman intacte. Resistir sense un lideratge clar i d’acord amb les capacitats pròpies, descentralitzades i sense decapitació possible, és la base dels mecanismes de base que triomfen i ens permeten reeixir com a poble. Un testimoni que recull del tot el moviment polític de Primàries Catalunya des d’una perspectiva diferent però semblant a la que ha buscat sovint la CUP.

 

La voluntat insubornable dels catalans no necessita intermediaris. Necessita mecanismes de democràcia directa, de marcs de trobada i de cooperació com l’ANC. De transparència i de retre comptes, on cada grup tingui vida al marge dels altres però tots amb un objectiu comú.

 
 
Comentaris

Destaquem