El Teatre-Auditori i la renúncia del director Pep Tugues

"Espero equivocar-me i que no es malmeti el prestigi guanyat al llarg de tots aquests anys amb la direcció d’en Pep Tugues", diu el lector

Els que tenim la sort de gaudir del Teatre-Auditori Sant Cugat des de la seva inauguració, d’això ja en fa 26 anys, hem rebut amb preocupació la notícia de la renúncia com a director d’en Pep Tugues, anunciada en roda de premsa per l’alcaldessa Mireia Ingla.

 

L’alcaldessa assegura que la renúncia s’emmarca en els canvis organitzatius previstos pel nou equip del “govern del canvi” i que s’obrirà un concurs públic per escollir el nou director i la creació d’una empresa pública que s’encarregarà de la gestió de l’equipament cultural.

 

Al mateix temps, ressalta la qualitat de la programació feta, però que l’objectiu és obrir-la a les entitats locals i fer-la més participativa. Aquesta renúncia està envoltada de polèmiques en les quals no entraré per desconeixement, però donant per bones les raons de l’Alcaldessa m’entra una gran preocupació pel futur desenvolupament del Teatre-Auditori. Tot aquest enrenou, al meu parer, ve donat perquè “els governs” mai han renunciat a intervenir en el sector de la cultura, volen fer creure que una intervenció més directa en l’àmbit cultural produirà una més gran equitat i un major i igualitari accés als béns i productes culturals per part de la població, però aquest discurs és pura demagògia i el que es pretén és que l’estructura cultural estigui vinculada al sistema polític que governa.

En el nostre cas, ha començat amb la renúncia d’en Pep Tugues i continuarà amb la creació d’una empresa pública per gestionar el Teatre-Auditori i amb un nou tipus de programació.
El talent i la feina ben feta no s’improvisa. Espero equivocar-me i que no es malmeti el prestigi guanyat al llarg de tots aquests anys amb la direcció d’en Pep Tugues i el seu equip, i en el que el Teatre-Auditori ha assolit les més altes cotes d’excel·lència i ha passat a ser un referent arreu del nostre país. Tots els que hem gaudit del teatre, la dansa, els concerts, l’òpera, la poesia i el jazz durant tots aquests anys el trobarem a faltar, gràcies.

 

 
Comentaris

Destaquem