Vaga de docents

"Als nostres dirigents poc els importa com van les coses"

“Chapó” a tots els docents que han estat al costat del seu alumnat durant el confinament, independentment dels continguts acadèmics. Passar de fer classes presencials a donar classes en línia no és fàcil. 

Referent a la filosofia: Il·luminats són els que diuen que s’ha de retirar l’assignatura de filosofia. Com podem privar als nostres joves del coneixement extraordinari de Sòcrates, Plató, Aristòtil i tants d’altres... Com els ensenyarem a reflexionar, analitzar, empatitzar... si no tenen ni idea del pensament humà i com aquest ha evolucionat. 

Referent a les vacances: No ens enganyem!!! Som el país europeu amb el període de vacances estivals més llarg i amb l’índex de fracàs escolar més alt. Això s’hauria de valorar, millor repartir el període de descans al llarg de l’any: 1 mes a Nadal, 1 mes a la primavera, 1 mes a l’estiu... Com fan la resta d’escoles europees. És veritat que amb la calor obrir un llibre de qualsevol assignatura és un pal, però hi ha un munt de coses que el nostre sistema educatiu no contempla: la pintura, la dansa, el fang, el teatre, el malabarisme, la música... Com diu Iñigo Pirfano (director d’orquestra basc), “el joven que toca un instrumento no empuñará un arma”. 

Referent al català: A totes aquestes famílies que reclamen el 25% de castellà els diria que és més una qüestió política que un problema del sistema educatiu. El castellà s’usa àmpliament: al pati de l’escola, al menjador, a casa, al carrer... Quin problema hi ha que els nens rebin el seu ensenyament en català, ja que hi ha una assignatura que és “Lengua castellana”. 

Les millors notes de ‘comentario de texto castellano de la PAU’ han estat a Catalunya, ni a Castella i Lleó, ni a Madrid, ni a Extremadura... Com es pot entendre això??? A més, no estem a Catalunya??? Doncs aquí es parla, s’escriu, i es llegeix en català. Hauríem d’estar orgullosos que els nostres fills puguin finalitzar els seus estudis dominant dues llengües, malgrat que algunes famílies no ho sàpiguen valorar. 

És lamentable que per aconseguir millores s’hagi de convocar vagues, manifestacions... perquè als nostres dirigents poc els importa com van les coses. 

Més professorat, més personal de reforç qualificat, menys alumnes per aula, escoles amb espais per cada tipus d’activitat, implicació de les famílies en l’educació dels seus fills... Quina llàstima que l’enfocament d’aquesta vaga sigui perquè el curs vinent començarà uns dies abans. Alguna cosa no estem fent bé!!!

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem