2020, pandèmia i crisi de govern

Article d'opinió de Molina analitzant l'inici del curs polític, un inici marcat per la Diada de Catalunya

Un govern a punt de caure i tres consellers renovats, així comença el curs polític a Catalunya. Després de mig any de pandèmia, portada pel govern de Sánchez ofegant els poders autonòmics, ara torna el relleu a un govern dividit i en estat de decadència que per molts suposa una necessitat urgent d'eleccions.

Aquest curs polític ha començat fort, si és que en algun moment ha acabat l'anterior. La renovació de tres dels consellers de govern sembla una pròrroga del President Torra d'intentar aguantar un govern que necessita un canvi urgent.

Aquest canvi ens ha de portar a un govern independentista, unit, on totes les forces vagin juntes cap a una via unilateral que no porti a altre lloc que no sigui la independència catalana.

Tot i la situació de pandèmia que viu actualment tot el món, l'independentisme ha tornat a demostrar que la força del poble segueix lluitant als carrers i no es dona per vençut. Segueix sortint cada onze de setembre per demostrar que res vencerà el poble unit. 

Aquest any però, la situació no ha permès les grans mobilitzacions dels últims anys ni les onades de gent pels carrers de Barcelona. Tampoc s'han sentit els segadors de veu del poble, així i tot, s'ha demostrat que la lluita del poble es pot aconseguir des dels carrers de cada ciutat i municipi del país.

En conclusió, aquest inici de curs polític es presenta mogut, com els tres últims tots s'ha de dir, i és que res més enllà de la realitat comencem amb una sentència pendent que ens pot portar el poble a les urnes i una demostració d'unitat de la ciutadania un onze de setembre més. Bon inici de curs a tothom i seguim reclamant la llibertat dia rere dia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem