30 anys d'Espiral

Article d'Usero repassant el 30è aniversari del Grup de Teatre Espiral

Aquest octubre farà trenta anys que el Grup de Teatre Espiral va començar el seu camí. Aquell 1990, Pilar Almendros i Trini Escrihuela eren membres de la coral Harmonia. Les dues es van plantejar que a Valldoreix calia un grup de teatre. I s'hi van posar.

Resumir en tan poc espai els trenta anys de vida és impossible. Tanta gent com ha passat pels tallers, pels assaigs, pels escenaris... Tanta documentació acumulada, que és part de la història del nostre poble i que no sabem on guardar...

A Valldoreix va ser la primera i, durant bastants anys, l'única del poble. Sortosament hem arribat a ser quatre companyies. Això representa un enriquiment d'intercanvi d'idees, de col·laboració i de suport entre elles.

Vint-i-cinc Mostres, vint-i-cinc Programacions Continuades, un bon grapat de Festes Majors i aquells Pessebres interactius i solidaris que durant uns anys es van fer. En total 80 estrenes amb 544 representacions, fetes al nostre poble i a altres indrets del país.

A partir del 2015, l'EMD, el nostre Ajuntament, se'n fa càrrec de Programacions i Mostres Com havia de ser des de feia temps. Els aconsella una Taula de Consulta formada per representants de tots els grups teatrals del poble. Això vol dir una nova força artística i un enfortiment cultural com a poble.

Ara tot ha canviat força. Els actors no són exclusius d'una companyia, fem col·laboracions, ens intercanviem el personal, ens ajudem. Espiral va posar la llavor, ara tot germina, tots reguen la planta artística i el nostre Ajuntament programa amb l'ajut de tots.

Malgrat la pandèmia, tots seguim treballant per la temporada vinent. Quan es pugui fer.

 
 
 
Comentaris

Destaquem