Acte fallit

"Podria haver parlat algú en representació de tots plegats. No hauria estat difícil consensuar un nom", diu Casas

El dia 2 de desembre, amb motiu del 40è aniversari de l’elecció dels primers ajuntaments democràtics, el nostre Ajuntament va fer un acte de commemoració en el qual, se suposa, els regidors i les regidores d’aquests 40 anys havien de ser els i les protagonistes. Com sigui que vaig ser regidor durant uns anys, ningú no és perfecte, vaig ser convidat a participar-hi.

Cal dir que no tots els regidors que van ser van rebre invitació. Quelcom que no feia preveure grans coses. D’altra banda, i com a historiador que soc, segueixo sense ser perfecte, m’hi vaig fixar, en el programa de mà que ens van donar hi havia una insuficient llista de càrrecs municipals; per no haver-hi, no hi havia ni els presidents de l’ELM, després EMD, de Valldoreix. La cosa seguia sense pintar bé.

 

Va haver-hi una part emotiva quan al treballador més antic de la casa se li va donar un detall per tal d’evidenciar l’agraïment de la casa als treballadors d’aquests quaranta anys. Lamentablement no hi va haver res de semblant per als regidors i les regidors d’aquest mateix període. Podria haver parlat algú en representació de tots plegats. No hauria estat difícil consensuar un nom. Alguna persona del primer mandat o algun exalcalde o alguna exalcaldessa. Res de res.

No va haver-hi empatia entre els d’ara i els d’abans. Els d’ara asseguts en els seus seients habituals, deixant anar discursos més relacionats amb el que passa ara i aquí que amb el municipalisme que s’intentava homenatjar. I els d’abans, fent de figurants des dels seients dels invitats. Malaguanyat acte!

 

Això sí, vam poder saludar-nos persones que feia anys que no ens veiem. Que no és mala cosa, tot cal dir-ho.

 
Comentaris

Destaquem