Ai, Dolors, que ja et fas gran i et surt el deix sentimental...

Un cop finalitzades les Lectures, i després del petit-gran homenatge que es va fer a la meva persona en acabar la funció de 'Les dones sàvies', voldria fer pública aquesta carta, en forma de petita 'boutade'

Aquesta carta va dirigida a tots els actors i col·laboradors de les Lectures a la Fresca 2014, en reconeixement al seu treball artísticament valuós, generós, honest i còmplice, al servei de Sant Cugat i de la Cultura. Amb un reconeixement especial a la Junta Directiva de l'Associació Amics de Pedra i Sang i a dues persones humanament i professionalment excepcionals, sense les quals no haurien estat possibles aquestes Lectures: l'Ignasi Bassó (imatge i promoció) i la Eulàlia Cortijos (vestuari):

"Hola, comediants, m'heu deixat tocada, muda i esmaperduda. Sabeu allò de "mi corazón palpita/como una patata frita", doncs això. Us agraeixo molt el reconeixement de l'altre dia; una ja es fa gran i cada vegada li surt més el deix sentimental, amb la tendència a la plorera que, encara que no vaig verbalitzar en públic, per allò del "recato", doncs quan vaig arribar a casa em vaig fer un bon tip de plorar. Tot molt maco, l'obsequi (quina passada de vitrall!), la cançó: gràcies a tots, i gràcies, Martina (nena, tú vales mucho!). Gràcies Guimerà pel teu l'escrit, allò de "és el temps que has perdut amb la rosa el que la fa tan important" em va arribar al cor, gràcies Uxan "sempre a punt" i "al punt", gràcies estimadíssima Carme, matrona de les dones sàvies de veritat, i a la teva filla preferida Armanda (i quina vis còmica que té la Figueras!), i al Sociétaire de La Comédie, refinadíssim i cultíssim, Monsieur Jaume Pla. I al Cap de la Troupe, el fidelíssim i amantíssim Monsieur Xavier Tor. Amb una menció d'honor a la Roser Casamitjana-Belisa que ens vas deixar a tots enquimerats, ai las!

I heu vist quin bé de Déu de nois que han passat per les Lectures d'enguany: en Guillem Guapo Mariné!, Josep Carinyo Bisbal, Adrià Molière-Porcel, Díaz (2x1). Nois, a veure si aneu un dia al Cabaret, a reviure emocions passades, que la vida és molt curta i les noies us hi estan esperant.

I quin bé de Déu de Senyors Sagarres!: el Mariné, Ricard II (el Ricard I el tinc a casa); Pahissa, pell de gallina, vinyes verdes vora al mar... Berlanga, company de fatigues, saludeu de part meva amb afecte el vostre ploramiques Senyor Homer i amb respecte el vostre abrandat Coronel Don Salustiano Gutiérrez de Miramamolín. Saludeu també amb gratitud la Sra. Natàlia Aguilera, viuda del General. Ignasi Roda (chansonnier d'aquestes "nits de juliol plenes d'estrelles") de vegades els somnis es fan realitat, molta merda pel teu Nevares del dia 30!). I quin fris de personatges subalterns que ens ha ofert el Josep Pla! (aquests actors de gest surten molt econòmics, com que no parlen no necessiten micro, i a més et fan tots els papers de l'auca al preu d'un). Un record especial a Miss Espanya 1934.

Zoila Jener, molts records a la Florentina, últimament des que ha trencat amb el senyor Homer llueix molt bé el barret que li vas fer. A la Perpetua li ha tornat a tocar la loteria, aquesta vegada ha estat "La Grossa" de Nadal! La Júlia Adelantado ha deixat el marit i els fills, i la Zerafina ja ha tingut la nena, que com que ha nascut el dia de Sant Sever li han posat Zeverina. Ara viuen totes juntes en una "Residència per a dones soles".     

I ara, Senyor Bassó, Notari, prengui nota de la present carta i Senyor missatger, "deus ex machina" Artur Costa (rumm, rumm...), faci el favor de portar-la en còpia a tots els actors i col·laboradors (Carolina, Montse, Sara, Diego, Cuéllar, Mercè, Toni, Gemma, Gaya, Adolf...). Amb una salutació especial al Sr. Eduard Jener "mal se us critiqui" (Per aquesta ocasió no necessitem els serveis del mosso Francisquet Vallvé, que encara enredaria la troca!). 

Sisplau, Llunell, posi llum a les nostres vides i a aquestes "glòries" finals. I si els mestres Josep Anton Garcia i Juli Rodríguez ens volguessin posar una mica de música per aquest final feliç..."

De tot cor. Dolors Vilarasau, per servir a la deesa Talia i a tots vostès

 
Comentaris

Destaquem