Algunes coses senzilles

Les bicicletes s'han acostumat a compartir l'espai igual que nosaltres amb elles, però els patinets per la raó que sigui, segueixen prioritzant la velocitat

La nostra ciutat ha recuperat el seu pols, les botigues s'afanyen a fer les darreres vendes de rebaixes i retrobem algunes de les situacions que habitualment fan desagradable passejar pels nostres carrers.

 

Al principi van ser les bicicletes, ara tenim tota mena de patinets motoritzats i insonors en les zones de vianants i en les voreres. No cal dir que estem d'acord en compartir l'espai per tal d'evitar la contaminació que patim. Cal compartir aquests espais, però cal fer-ho amb seny i educació si volem que aquesta solució sigui sostenible i durable. La bicicleta és manejable, però necessita un espai gran per moure's, el que no li permet córrer, però el patinet és molt més fàcil de fer-lo anar per on van els vianants sortejant la gent a velocitat molt més elevada de qui camina. Les bicicletes fan sonar elements acústics, els patinets et sortegen sense més, fins i tot venint pel darrere. Cal recordar que aquests enginys no fan soroll i provoquen més d'un ensurt si no són coses pitjors.

 

Les bicicletes s'han acostumat a compartir l'espai igual que nosaltres amb elles, però els patinets per la raó que sigui, segueixen prioritzant la velocitat i la maniobrabilitat als drets altres, donada la seva agilitat. Portar un element de mobilitat ràpida comporta obligacions i un nivell de respecte que ja hem aconseguit amb altres formes de transport personal.

El vianant segueix sent el més feble, i pel carrer hi circulen criatures i ancians i cal pensar-hi al circular amb aquests enginys igual que està establert amb altres elements de mobilitat. Són coses senzilles que ens cal respectar en benefici de tots.

 
Comentaris

Destaquem