Aplec de Sant Medir

'Esperem i desitgem que, en endavant, el diàleg ens permeti recuperar el fil de la tradició'

En nom de la Penya Regalèssia sigueu benvinguts a l'aplec de Sant Medir, que enguany ens arriba després de la interrupció del 2021, a causa de la pandèmia. Per això, avui volem fer memòria dels familiars i amics que tantes vegades ens havien acompanyat a l'aplec. Sigui per a ells el nostre record.

Tal com també ha expressat el president de la Federació de Colles de Sant Medir (de la qual la Penya Regalèssia en forma part) hem de lamentar els canvis del programa d'actes que ha estat imposat unilateralment per l'Ajuntament. La nostra queixa podem resumir-la en dos aspectes:

  • L'absència de diàleg per tractar sobre els canvis del programa, el qual ens va ser presentat quan ja es trobava a la impremta i sense possibilitat d'esmenes. El primer i únic contacte amb la regidora de Cultura va ser fa tres dies amb una trucada telefònica.
  • L'altre motiu de queixa rau en el canvi d'horaris, sense cap diàleg previ.


Això afecta i s'interfereix, primordialment, en les colles de Sant Medir de Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i La Bordeta, amb motiu de les cercaviles que ells organitzen a Barcelona durant el matí i tarda. Per a qui no ho entengui les colles barcelonines no són convidats, són protagonistes de ple dret. Així ho avala la seva trajectòria de 190 anys de romeries a l'ermita.

No cal entrar en consideracions de cultura i incultura per entendre aquest fet. Esperem i desitgem que, en endavant, el diàleg ens permeti recuperar el fil de la tradició. Sempre hem estat oberts als canvis que calguin, això sí, degudament consensuats. Ara tornem a la festa amb visques dedicats: als cari amichi di Alba, als banderers de La Unió i a la Federació de Colles de Sant Medir.

Visca Sant Cugat i visca Catalunya lliure!
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem