Està l'assistència primària també a l'UCI?

'Vull demanar a l'Ajuntament de la nostra ciutat que com a primera administració del ciutadà, encapçali aquesta lluita per la millora de la sanitat'

Aplicat el "test d'estrès" que representa el moment de pandèmia actual, s'estan posant en evidència totes les greus mancances del nostre sistema sanitari. Els plans d'enfortiment del sistema sanitari, aplicats fins ara, s'estan mostrant absolutament insuficients per la falta de personal i d'equipaments que presenten els nostres CAPs. És evident que a l'hora de donar resposta a l'allau que està significant la COVID-19, el sistema sanitari ha mostrat tots els seus dèficits derivats de les anteriors retallades i de planificacions deficients.

Tan sols cal veure el col·lapse de les centraletes telefòniques dels serveis d'atenció al pacient, les constants anul·lacions d'horaris de cita, substituint-los per una propera nova cita d'atenció telefònica i que moltes vegades no arriba, les cues de persones a l'exterior dels CAP esperant de ser ateses, etc.

Els mateixos professionals, ja esgotats i que no donen més de si, reconeixen la caiguda de la qualitat en l'atenció sanitària i de l'existència de retards, alguns d'ells d'alt risc. Si a tot això hi sumem que, encara no ha arribat el moment de les vacunacions massives i que això s'afegirà a la situació actual, costa poc d'imaginar el resultat, oi? 

De tot plegat hauríem de treure'n alguna lliçó que crec que no és altre que la necessitat d'incrementar i prioritzar la despesa sanitària cap a l'atenció primària. És per tot plegat que des d'aquí vull demanar a l'Ajuntament de la nostra ciutat que com a primera administració del ciutadà, encapçali aquesta lluita per la millora de la sanitat en enfront del Departament de Sanitat de la Generalitat.

 
 
Comentaris

Destaquem