Atencions que no tenen preu

Article d'opinió d'Usero agraint el tracte del personal sanitari

"He descobert unes persones meravelloses que sempre tenen una paraula dolça, un somriure, per donar-te ànims." Són paraules del Dr. Jordi Jiménez en el seu article al TOT de l'1 d'abril. S'estava referint al personal sanitari de la Mútua de Terrassa, on estava -o encara està- ingressat a causa de la COVID-19.

Al meu pensament ha arribat el record de set anys enrere, quan jo també vaig estar ingressat a la Mútua a causa d'una operació de càncer. Va ser llavors que vaig escriure alguna cosa, que ara no sé on para, impressionat pel tracte rebut. Com deia el Dr. Jiménez, gent meravellosa, que sempre tenia un somriure, una paraula amable. Raonava en el meu escrit: "Aviam, aquests sanitaris que treballen aquí, cobren la seva feina per guarir-te, per tenir cura de tu. Podrien ser eficients professionals freds o antipàtics i no deixarien de ser eficaços en la seva feina. No cobren per una paraula amable o un somriure. I és justament el que tu més valores, més agraeixes."

Em vaig sentir molt ben tractat, molt reconfortat. El valor de la nostra sanitat, no és sols la seva efectivitat. És també el tracte, la tendresa del seu personal. Parlo de metges, infermeres, auxiliars, personal de neteja i administratius. Tots, absolutament tots fan que la nostra sanitat sigui com és.

Tinc familiars i coneguts a Andalusia que fan el viatge per a visitar-se aquí, a la nostra terra. Tenen confiança en la nostra sanitat. El que cal és que, en el seu intent centralitzador i malaltís, no ens la retallin, que no siguin tan venjatius, perquè estan fent mal a la nostra gent i a tots els altres que confien en nosaltres.

 
 
 
Comentaris

Destaquem