Barcelona i Cambrils

Hem de buscar aspectes de millora

Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, m'agradaria fer-vos arribar les meves consideracions sobre la utilització malèvola d'aquesta massacre.

Els discursos rituals i buits de contingut sobre la necessitat d'unitat, pau, solidaritat, etc. són tan poc creïbles... Aquests missatges perden tot el seu sentit quant d'una forma dissimulada s'aprofiten per atacar o menysprear a l'adversari polític.

Tant costa acceptar que la resposta dels cossos de seguretat catalans i de les entitats socials, ha estat extraordinàriament meritòria? Tant costa entendre que tot plegat no es pot criticar de forma sectària en platós de TV, per periodistes d'estómacs agraïts?

Quasi des del minut zero, han començat a aparèixer les clàssiques misèries hispàniques, vegeu la declaració dels sindicats de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, és impagable, o les dels mitjans nacionalistes espanyols, que no tenen cap pudor en deixar anar tot el verí que els genera l'enveja de què una població aplaudeixi als seus cossos de seguretat o els hi posi flors a les furgonetes, en agraïment.

Que poc es parla del bloqueig als Mossos a l'accés directe a les dades de l'Europol, o dels requeriments de la casa reial de què es fessin fotografies amb els ferits lleus durant la seva visita als hospitals de BCN. A mi, tot plegat m'ha fet una mica de vergonya aliena i crec que a Europa comencen a entendre moltes coses...

Naturalment que hem de buscar aspectes de millora, només faltaria! Els cercles de millora es basen en aquesta premissa. Però sempre des d'un punt de vista allunyat d'egoismes partidistes, partidaris, o molt pitjor, mesquins.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem