Pel bon camí

'El consistori s'ha arremangat les mànigues per dur a terme aquest sistema i començar a posar fil a l'agulla per complir un dels aspectes troncals del seu programa polític, l'habitatge social'

A l'últim article del mes passat en aquest mitjà parlava de la importància de l'externalització de tasques i/o projectes a través de processos col·laboratius a altres organitzacions per part d'una empresa o administració pública i poder així, ser més eficaços.

 

Més info: Crowdsourcing per a l’Ajuntament

Doncs sembla que el consistori s'ha arremangat les mànigues per dur a terme aquest sistema i començar a posar fil a l'agulla per complir un dels aspectes troncals del seu programa polític, l'habitatge social. Segons explica el consistori, es tracta d'una construcció d'un complex residencial amb 72 habitatges públics de lloguer social a Sant Cugat. Un projecte nascut a partir d'un conveni de col·laboració entre una empresa privada (propietària dels terrenys que s'hi construirà aquest complex) i l'Ajuntament de Sant Cugat.

Ragull Centre és el nom d'aquest nou complex, dotat amb més de 10.000 metres quadrats, que permetrà edificar 118 habitatges nous, comerços, parcs i jardins públics.

L'acord ha arribat a través d'un conveni amb l'empresa propietària i l'Ajuntament que inclou la requalificació del sol (reservat fins ara a usos industrials) que passarà a ser més diversificat, agrupant una combinació d'usos destinats a activitats econòmiques i comercials, residencial i equipaments a canvi d'una cessió pública.

Des de l'Associació de Veïns de Sant Cugat propietaris a Torre Negra aplaudim que l'Ajuntament faci passos endavant en col·laboracions publicoprivades, però caldria analitzar en profunditat si construir macroedificis és el camí. Justament des de l'Associació hem plantejat diverses vegades al consistori propostes per Torre Negra enfocades amb un criteri més equitatiu. Unes mesures que impulsarien un canvi necessari a la zona de Torre Negra; una transformació per "donar-li vida i dotar-la de serveis".

 
Comentaris

Destaquem