Una catedral no es fa sola; es fa pedra a pedra

"Els Gausacs ens vam proposar el repte de fer la catedral i calia la pedra de cada un dels castellers"

Hi ha catedrals de tots els estils arquitectònics, però, per als castellers, la més bonica és el 5 de 8. Anomenat "la catedral dels castells", el 5de 8 és considerat el castell de més dificultat dins la gamma dels castells de 8 i es considera la porta d'entrada al grup de les colles grans. Els Gausacs ens vam proposar el repte de fer la catedral i calia la pedra de cada un dels castellers.

Una idea sorgida d'una reunió dels caps de colla en un bar, a l'estiu del 2015, pensant a motivar una colla una mica cansada de fer els seus castells màxims amb regularitat, va consolidar-se com una campanya en què calia que tots els castellers posessin la seva pedreta a cada assaig i a cada actuació per anar construint junts la catedral. Un dia d'assaig, a tots els presents, se'ls va entregar una pedra. Una pedreta que tothom va recollir amb un punt d'incredulitat, però cada u la convertí en el seu amulet, en la seva guia o, simplement, en una idea per assolir un gran objectiu.

Per primer cop, tota la colla veia la planificació per a una fita comuna i al final de cada assaig, tots plegats fèiem repàs de la feina de picapedrers. Anar picant pedra en totes les actuacions fins a arribar a la Diada de la Colla, el moment que es va aconseguir descarregar "la catedral" al primer intent.

Just cinc anys després d'aconseguir "la catedral", podem estar segurs que el 5 de 8 és un dels castells dels quals els Gausacs se senten més orgullosos, per la seva dificultat, i sobretot, per la gran implicació de tota la colla per construir-lo. I molts, encara ara, més de cinc anys més tard, conserven la seva pedra en un lloc privilegiat de casa seva.

 
 
Comentaris

Destaquem