'Celebrem' de nou el 25 de novembre

"A Catalunya el 2018 van ser 8 les dones assassinades i a tot l'Estat 51", explica Roser Casamitjana

Ja tornem a ser 25 de novembre, dia contra la violència masclista i una vegada més cal recordar que aquesta és una plaga contra la meitat de la humanitat. Segons les dades de l'Observatori de Gènere de l'Institut Català de les Dones, el 2018 es van atendre 16.314 dones per violència masclista i es van denunciar 1678 delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual. A Catalunya el 2018 van ser 8 les dones assassinades i a tot l'Estat 51. Així doncs sembla que si no hi ha res a fer i que només ens calgui anar contant les mortes any rere any.

 

Les xifres fan feredat i tot fa pensar que cal actuar en diferents fronts. El desembre del 2017 es fa signar el "Pacto de Estado en materia de violencia de género", però no ha sigut fins al maig del 2019 que s'han publicat les 290 mesures que fan referència a: accions de sensibilització i prevenció, millora de la resposta institucional, millora de l'assistència i protecció a les dones i als menors, impuls a la formació de tots els agents implicats, visualització d'altres formes de violència i compromís econòmic per portar-les a terme.

No estem molt segures que el nou govern que surti de les eleccions del 10-N tingui aquest pacte com a prioritari i el posi en pràctica en totes les seves conseqüències. Però més enllà hi ha al que totes plegades puguem i vulguem fer per erradicar aquesta xacra.

En tot cas, l'Ajuntament conjuntament amb la Diputació i la Generalitat ens ofereixen una sèrie d'activitats artístiques, lúdiques, culturals i educatives per ajudar-nos a prendre consciència de tot plegat. A veure si ho aconseguim!

 
Comentaris

Destaquem