El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells

'Si ens coneixem més, podrem explicar millor el que ens passa i podrem prendre les millors decisions de cara al futur'

El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) va néixer el 2014 i és una entitat cultural privada i independent que té com a finalitat afrontar els reptes actuals i futurs que la dinàmica del món casteller ens planteja, a partir de la investigació, la reflexió i la divulgació.

L'objectiu fundacional del CEPAC és esdevenir un observatori d'anàlisi sobre elements estructurals del fet casteller, especialment pel que fa a l'organització interna, la relació amb la societat i la projecció, tot promovent projectes d'investigació i anàlisi acadèmica, jornades de debat, reflexió i estudi sobre aquests aspectes.

Dues de les seves activitats més reconegudes són, d'una banda, el Premi CEPAC, que es convoca per fomentar la recerca en l'àmbit casteller i està dirigit a treballs de fi de grau o de fi de postgrau avaluats per qualsevol centre propi o adscrit a una universitat de la Xarxa Vives d'Universitats; i, de l'altra, la Beca CEPAC, que s'atorga a un projecte de recerca dins de l'àmbit universitari que tingui com a objectiu un treball sobre la composició humana i social de les colles castelleres actuals, fixant-se principalment en les característiques personals, socioeconòmiques i culturals dels membres de les colles.

 

Més info: Càtedra per l'estudi del fet casteller de la Universitat Rovira i Virgili

La Càtedra de la Universitat Rovira i Virgili, el Grup Foment per la Ciència i la Salut en el Món Casteller —tractats en articles anteriors— i la CEPAC són tres entitats que busquen aprofundir de manera rigorosa i científica en el coneixement i divulgació del món casteller. Si ens coneixem més, podrem explicar millor el que ens passa i podrem prendre les millors decisions de cara al futur. Parem l'orella, doncs.

Més info: Grup de Foment per la Ciència i la Salut en el Món Casteller

Gausacs, amunt!

 
Comentaris

Destaquem