Confinament total i rescat econòmic sense límits

Article de Fortuny on parla de les mesures necessàries davant la crisi del coronavirus

Vull començar agraint la responsabilitat de la població santcugatenca en l'aplicació del confinament total.

Malgrat el retard en la publicació del Reial Decret-llei del confinament total, les dades de mobilitat a Catalunya demostren que els catalans i les catalanes són extremadament conscients de la situació i les dades mèdiques ens mostren la seva eficàcia. El Gobierno del Reino de España per fi ho ha entès.

Ara toca que s'adonin que a banda d'afrontar amb tots els recursos possibles i de forma coordinada la pandèmia és molt urgent posar en marxa mesures econòmiques igual de contundents i estrictes que el confinament total.

Tots els països de l'entorn estan aplicant mesures econòmiques per a donar facilitats a les persones treballadores, empreses, pimes i autònoms. L'Estat espanyol en lloc de facilitar les coses, hi posa traves.

Les empreses, petites i grans, les persones autònomes així com moltes treballadores i treballadors tindran uns ingressos zero. Cal activar un rescat i evitar de totes totes, una crisi encara més cruel.

Les administracions autonòmiques, i en el cas de Catalunya especialment, estan aprovant iniciatives en aquest sentit. És important que els ajuntaments també ho facin de forma proactiva i sense límits. Toca rescatar la gent, sense dubtes. El que fem avui ens farà més fàcil el demà.

Per això, des de Junts per Sant Cugat, donant continuïtat a les primeres propostes presentades a l'alcaldessa, hem elaborat un segon document de propostes econòmiques valentes i contundents, comentades amb el sector i encaminades a no posar límits quan es tracta de salvar el màxim de llocs de treball.

Al confinament total cal afegir-hi el rescat total i urgent de l'economia.

 
 
Comentaris

Destaquem