Convivència veïnal i tolerància

'No pot ser que les lleis protegeixin l'intolerant i no afavoreixin el diàleg i la bona convivència'

El passat 21 de juny vaig llegir estupefacte la notícia que una família resident al barri de Torreblanca havia estat multada per l'Ajuntament per la denúncia d'uns veïns per excés de decibels. El cas és que, segons sembla, aquest excés de decibels era produït per l'estudi del violí i del violoncel de les filles de la família.

Els que hem estudiat un instrument durant anys i/o hem tingut un veí instrumentista som conscients que aquesta activitat pot produir algunes molèsties a aquells que viuen a la vora, però dubto que unes nenes estudiants de música facin més soroll que un televisor a tot volum, un bebè quan plora, un aspirador o d'altres circumstàncies amb les quals tots aquells que vivim en un pis hem hagut de coexistir alguna vegada.

Més enllà de l'actitud socialment reprovable i de la poca capacitat de viure en societat d'algú que és capaç de denunciar a un veí abans de parlar-hi i trobar solucions pactades, el que em sembla més preocupant és que des de l'Ajuntament no es disposi de mecanismes per protegir una família que és víctima d'un veí intolerant i poc empàtic. Que el consistori d'una ciutat que s'enorgulleix de tenir tants estudiants de música i un nivell cultural a l'abast de pocs municipis hagi de multar amb 200€ una família per tocar un instrument a casa seva, sense mediació possible, em sembla escandalós. I que la família hagi de pagar un estudi acústic de 600€ per demostrar que no incompleix la normativa, ja em sembla un despropòsit injustificable. No pot ser que les lleis protegeixin l'intolerant i no afavoreixin el diàleg i la bona convivència.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem