La nova normalitat?

"El fet consolidat de la trobada amb alcohol i altres matèries consumibles per trobar-se, lligar i fer el que es pugui no té aturador"

La propietària de la discoteca Moon de Sant Cugat, Laura García, també presidenta del col·lectiu Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, anuncia que participarà en una manifestació de protesta del col·lectiu de Catalunya, inclosa vaga de fam, que es farà a la plaça de Sant Jaume de Barcelona a partir del dia 1 de setembre per queixar-se, una vegada més, de la normativa que no els permet obrir els seus establiments encara que sigui amb certes normes restrictives.

 

Crec que si es fa una comparació del que passa a les places de determinats barris, als carrers (inclosos alguns llocs de Sant Cugat), parcs, platges, aprofitant l'avinentesa de la Festa Major, abans de Gràcia, ara de Sants i, qui sap?, en menys aglomeració de gent, la de Valldoreix, el col·lectiu que representa la senyora García té raó. Els joves necessiten contacte (com tothom eh!, però ells encara més). Algunes veus diuen que són els més castigats per la pandèmia. Altres veus diuen que no tenen cap mena de respecte i que la societat està perduda.

"Els joves d'avui són uns tirans, contradiuen als seus pares,, mengen el que troben a casa dels progenitors i falten el respecte als seus mestres". Això ho va dir Sòcrates (470/399 aC). També ens arribem les imatges de determinades concentracions amb fets vandàlics i, sobretot, totes les restes del botellot per terra. Per cert, aprofitant l'avinentesa, que és correcte?: botellada, entrompada, i, pregunto, perquè no ampollot derivat d'ampolla. "La joventut té el geni viu i el judici dèbil", aquesta és d'Homer (750 a.C.). Uns diuen que si els locals d'oci nocturn es recuperessin el botellot deixaria d'existir.

Error total, des de la seva aparició fa més de 15 anys per allò dels preus cars de les discoteques, etc., etc. el fet consolidat de la trobada amb alcohol i altres matèries consumibles per trobar-se, lligar i fer el que es pugui no té aturador. Una cosa és segura: "Els joves d'avui no semblen tenir cap mena de respecte pel passat ni cap esperança pel futur". Aquesta es d'Hipòcrates (460/37o a.C.). Ja ho deia i escrivia jo l'any passat: la pandèmia no ens farà millors i de nova normalitat, res de res. El gènere humà (paritat inclosa) ha avançat científicament i tecnològica, però com descriu el neuròleg Nolasc Acarin "entre els humans podem apreciar matisos diferents en les conductes, però els grans motius són sempre els mateixos: donar satisfacció als impulsos", i un d'ells és la recerca del plaer i l'absència de dolor. La memòria és curta i la vida, per alguns, encara és llarga. Preparats per la sisena onada!.

 
Comentaris

Destaquem