Robatoris i esport

Joan Carles Galofré parla dels robatoris en l'àmbit esportiu a Sant Cugat

Fa pocs dies vaig llegir una notícia al TOT on s'explicava que s'havia produït un robatori d'un vehicle a la Piscina Municipal de Sant Cugat. Aquest fet em va generar curiositat, i per què no dir-ho també, una certa dosi de preocupació. Havia escoltat en alguna altra ocasió problemes de seguretat als centres esportius de Sant Cugat, com el robatori d'algun mòbil, carteres, ulleres, etc. Però el robatori d'un cotxe ja estem parlant d'un altre nivell.

Durant els següents dies vaig preguntar a uns quants usuaris habituals de les instal·lacions esportives la seva percepció, i la sorpresa majúscula va ser quan tots ells em van dir el mateix: hi ha un problema molt greu de seguretat a tots els centres esportius, i el que és més preocupant encara... aquest problema fa uns quants anys que passa.

 

Els veïns d'aquestes instal·lacions estan acostumats a veure com patrulles de Mossos han d'intervenir en aquests espais. Malauradament la policia arriba sempre tard, si és que acaba arribant. Suposo que deuen estar farts de rebre queixes de les instal·lacions esportives. Suposo també que deuen disposar de poc personal i han d'acabar prioritzant les seves intervencions.

Els treballadors d'aquests centres esportius han patit en més d'una ocasió amenaces físiques i verbals per part d'usuaris. No hi ha setmana que no es produeixi algun robatori, amenaça, agressió o intervenció policial.

 

La percepció que tenen els milers d'usuaris dels centres esportius en l'àmbit global és més que positiva, però sempre s'ha de buscar l'excel·lència i sens dubte que en el tema de la seguretat hi ha molt recorregut a fer.

Entenc que les competències quant a la seguretat d'aquests espais pertanyen a l'Ajuntament. Tant de bo el Consistori apliqui mesures urgents per resoldre definitivament aquest problema i no hàgem de lamentar-nos més d'aquesta situació.

 
Comentaris

Destaquem