Coronavirus

"Encara no totes les colles castelleres han iniciat la temporada, la tenim suspesa fins a noves indicacions de la CCCC", diu Escamila

El passat dimarts 10 de març, els Castellers de Sant Cugat van emetre un comunicat en el qual anunciaven que suspenien l'assaig previst per a aquell vespre ateses les informacions que estaven oferint diferents entitats sobre la celebració d'activitats esportives a porta tancada o sobre la limitació de l'aforament en les activitats culturals, a causa de la situació de pandèmia, a fi de minimitzar les possibles vies de contagi del coronavirus.

Els Gausacs van veure ben aviat que no era coherent que totes aquestes activitats es limitessin i l'activitat castellera, que la fa gent de totes les edats i on la proximitat és màxima entre individus, no seguís els mateixos criteris. Aquella mateixa tarda, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) emetia un comunicat en què recomanava la suspensió de les activitats castelleres on participés la canalla. Ara bé, la CCCC intuïa que les recomanacions del Departament de Salut serien de caràcter més restrictiu en un futur i considerava que l'activitat castellera no s'entén sense la canalla; per aquest motiu va recomanar l'anul·lació, la suspensió o l'ajornament de l'activitat castellera en el seu sentit més ampli a l'espera de noves indicacions.

 

Així doncs, quan encara no totes les colles castelleres han iniciat la temporada, la tenim suspesa fins a noves indicacions de la CCCC, que es manté en contacte directe amb el Departament de Salut.

Serà interessant veure com s'encabeixen totes les actuacions previstes i ajornades, i com les colles es posen a to en un temps molt més curt de rodatge.

 

Gausacs, amunt!

Raül, tres dies a la setmana no és just. Sempre lliure!

 
Comentaris

Destaquem