Covid-19 i el canvi climàtic

"Encara hi ha temps per frenar el canvi climàtic", diu Savé

El colpidor dia a dia, tant sols ens deixa pensar en la Covid-19, però i l’emergència climàtica, segueix afectant el nostre municipi, tot i que a l’igual, que el que s’ha explicat per la Xina, la nostra incidència en l’emissió de gasos efecte hivernacle, així com altres mostres del nostre metabolisme social s’han reduït.

Una cosa ben palesa, després d’una setmana de confinament és la gran reducció en el soroll, la de residus deixats fora dels contenidors de brossa i la reducció en els valors d’òxids de nitrogen (generats majoritàriament pels cotxes), en un 89%, tot movent-se en nivells saludables.

Aquesta informació indica que encara hi ha temps per frenar el canvi climàtic, si realment fem, el que fa que el nostre entorn, sigui com a mínim, més saludable. Axó és un frenar el nostre metabolisme social, ara dirigit per un creixement econòmic desfermat, on el PIB és un referent intocable, per un, que prioritzi el valuós, que no es mesura totalment en diners, com són el repartiment del treball, disposar de més temps lliure, l’aplicació de la tecnologia amb sentit comú, la dràstica reducció del consum..., i sempre, mantenint els serveis públics.

Si no de què haurà servit el patiment actual? Aquesta crisi ens mostra un camí, aprofitar-lo o no està en les nostres mans, tanmateix si no ho fem, no paga la pena queixar-se de la qualitat de l’aire, del temps emprat en transport, dels preus, de la manca de futur pels que ens segueixen.
Al web del TOT Sant Cugat els enllaços per ampliar informació.

 
Comentaris

Destaquem