Curiositats castelleres de Valldoreix

Sembla que Valldoreix li queda bé als Castellers de Sant Cugat

Les tres úniques cites fixes que no han fallat mai al calendari d’actuacions dels gausacs són la Festa Major de Sant Cugat, la Diada de la Colla i l’actuació de la Festa Major de Valldoreix. Tres cites que els Castellers de Sant Cugat es prenen molt seriosament i de les quals, en acabar aquesta temporada, ja n’hauran viscut vint-i-quatre edicions de cadascuna d’elles.

En aquest temps ja es pot fer un recull de curiositats ben diverses de l’actuació a Valldoreix. Per exemple, que només s’ha suspès l’actuació un cop, l’edició del 1999 per pluja, tot i que ha estat una amenaça que ha planat sovint. També que sempre han tingut una altra colla compartint plaça com a mínim, excepte en l’edició del 2004 a la qual van actuar en solitari. Una altra és que els Castellers de Sant Cugat només han caigut de tres castells dels més de setanta intentats. El més dolorós, un intent de 5 de 7 el 2005 i dos castells carregats: un 3 de 7 el 1998 i un 2 de 7 el 2010. Hi ha hagut dues ocasions en què els gausacs han sortit de plaça sense aconseguir tres castells: el 1996 van marxar amb el 3 de 6 i el 4 de 6 descarregats, i amb un intent desmuntat de 5 de 6; el 2006, dos intents desmuntats de 4 de 7 van acompanyar un 3 de 7 i un 5 de 6 descarregats. Finalment, l’actuació més completa mai assolida a Valldoreix va ser la tripleta de 8 dels gausacs del 2017, i és que els castells de 8 que no fallen a Valldoreix des del 2010.

 

Així doncs, sembla que Valldoreix li queda bé als Castellers de Sant Cugat. Us els perdreu aquest diumenge 15 de setembre, a les 11.30 h?

Gausacs, amunt!

Raül, et volem a casa i absolt!

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?