El desconfinament de les persones grans

Article d'opinió de Cortadellas parlant sobre el desconfinament de la gent gran

Ja fa alguns mesos estem confinats i les persones grans ho vivim amb angoixa, amb por de quedar contagiats i també amb recel de saber si podrem rebre l'atenció que necessitarem en cas de contagiar-nos.

La FATEC (Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya) ha elaborat un manifest, perquè sigui tingut en compte en aquesta nova etapa de desconfinament progressiu, del qual destaquem 4 punts:

1. No se'ns ha de jutjar per l'edat, sinó per altres factors com poden ser determinades malalties o patologies. Nosaltres tenim els mateixos drets que la resta de la població i no hem de ser discriminats únicament per raó d'edat.

2. El confinament que portem a sobre està passant factura a l'estat anímic de tothom i això inclou els grans, que també patim l'estrès de no poder sortir de casa quan i com volem.

3. No s'ha de caure en el parany de creure que els grans ens habituem a no fer res, a viure de forma passiva i limitar-nos posar anys a la vida, sinó que hem de posar vida als anys, per tenir un envelliment actiu i saludable.

4. S'ha d'evitar aquesta malentesa sobreprotecció paternalista vers les persones grans i aportar respostes de, com i quan, podrem veure tranquil·lament als nostres fills i nets i els nostres amics. S'ha de tenir en compte que no tenim tot el temps del món, estem a la part final de la nostra vida i la volem viure amb dignitat.

Volem que es defineixi com ha de ser el desconfinament de les persones grans i volem que se'ns tracti com a ciutadans normals, fugint dels estereotips que ens discriminen per raó d'edat.

 
 
 
Comentaris

Destaquem