Don Joan Maragall al Born

De tant en tant quan dirigeixes una obra t'emportes alguna agradable sorpresa

Així ha passat amb el Maragall a casa, aquest espectacle que vàrem preparar en uns dies, entre finals d'agost i principis de setembre, i que vàrem estrenar el 28 de setembre del 2011 amb motiu d'un simpòsium internacional sobre Joan Maragall.

Un espectacle que prevèiem que passaria breu i circumstancialment (era l'Any Maragall) pel menjador de la casa del poeta-patriarca de la llarga nissaga dels Maragall. Per sort les nostres prediccions van fallar i, no ha estat així! La conjunció d'una sèrie d'elements, potser astrals!, ha fet que al cap de quatre temporades l'espectacle, el més antic de la cartellera barcelonina, encara segueixi ben viu a la Casa Arxiu-Joan Maragall. Sens dubte en la conjunció d'aquests elements hi té molt a veure l'esplèndid text de Josep Maria Jaumà que presenta (a falta d'una biografia escrita, encara pendent) diverses facetes del personatge: des del Maragall domèstic, a l'home compromès amb el seu temps, passant pel poeta. I una interpretació de Jep Barceló, que sembla talment la reencarnació del personatge, movent-se com peix a l'aigua pel menjador de la que fou la casa del prohom a Sant Gervasi.

Però ara, pels qui encara no coneixen l'espectacle o l'han vist a la Casa-Arxiu, tenen l'oportunitat de veure'l d'una manera diferent. I és que amb motiu que Joan Maragall ha estat nomenat escriptor del mes -i de la vigència del seu pensament polític- el Born Centre Cultural ens ha convidat a representar l'obra en aquest espai en una única funció aquest dissabte 10 de maig a les 21 h. Aquesta actuació serà el preludi d'una gira, que farem compatible amb les actuacions a la Casa-Arxiu, per diferents poblacions de Catalunya que ens vulguin acollir (en farem una presentació per a programadors el pròxim 30 de maig a la Fira "Litterarum" de Móra d'Ebre).

 
Comentaris

Destaquem