Economia Emocional

Article d'opinió de Marlés parlant de la importància de les relacions emocionals

Estic llegint el llibre de Stephen Covey Els 7 hàbits de la gent altament efectiva. És un llibre de psicologia i lideratge molt suggerent i que us recomano llegir. En unes de les seves pàgines parla del compte corrent emocional. Observo que en cada persona amb la qual em relaciono sovint obro un "compte corrent emocional" en el seu cor. 

Cada cop que interactuo positivament amb ella el meu crèdit va creixent: ja sigui escoltant-la per comprendre-la millor, ajudant-la en les seves necessitats, passant bones estones amb ella... però el meu dipòsit també pot anar minvant. Això passa quan descuido la relació o faig una resposta sarcàstica i l'altra persona se sent ferida. 

Amb les persones del meu nucli més íntim cal una major intensitat d'ingressos, ja que la relació freqüent pot fer que vagi gastant el meu "crèdit". Si tinc números vermells amb el meu marit o muller, que difícil es fa la relació!... qualsevol paraula dita amb bona intenció pot mal interpretar-se i ja no sabem com hem de dir les coses. 

Jesús ha vingut perquè siguem rics en aquesta economia, per capacitar-nos en l'ingrés d'amor, perquè els nostres saldos siguin sempre positius. En temps de crisi ens cal més que mai una bona economia emocional.

 
 
 
Comentaris

Destaquem