Edificis que ens expliquen històries

'Des del govern del canvi tenim molt interès i preocupació per recuperar tot aquest patrimoni arquitectònic'

Fa uns dies, un historiador local escrivia sobre la necessitat de revisar l'actual pla d'equipaments de la ciutat, caducat des de fa anys, i fent èmfasi en la necessitat d'encarar la rehabilitació i reactivació d'una bona sèrie d'edificis emblemàtics municipals i que estan abandonats des de fa temps. 

En aquesta llista hi podem incloure l'antic ajuntament de la plaça Barcelona, Can Monmany, Can Rabella, Can Canyameres, Villa Montserrat (Av. Cerdanyola) i si tot va bé, aviat també hi tindrem la Torre Negra.

Des del govern del canvi tenim molt interès i preocupació per recuperar tot aquest patrimoni arquitectònic, ja que a través d'aquests edificis podem conèixer moltes històries de Sant Cugat, des de la creació de la vila ara fa 900 anys, fins avui. Tenim clar que per recuperar el patrimoni no ens hem de limitar a fer museus sinó que cal trobar nous usos que facin compatible la memòria històrica amb omplir els edificis de noves activitats, que siguin els equipaments que realment ens calen.

Aquests darrers mesos hem iniciat molts projectes per anar en aquesta direcció; a la plaça Barcelona projecte d'anàlisi de potencialitats de l'edifici, a Can Monmany diagnosi de patologies i projecte de reparació estructural, en paral·lel al treball que s'està fent de l'edifici agrícola, Can Rabella, Can Canyameres i Villa Montserrat projectes de consolidació estructural.

Tenim clar que per decidir els usos definitius d'aquests edificis, ho farem a partir de processos participatius, revisant el pla d'equipaments i buscant el màxim consens possible entre ciutadania, associacions, tècnics i partits polítics.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem