El canvi climàtic és ja una realitat que molts pocs qüestionen

Aquest és un canvi que tan sols serà efectiu si l'impulsem des de la pressió ciutadana i l'administració local

Avui en dia, ja quasi ningú qüestiona que el canvi climàtic és un fet inexorable que estem impulsant, a còpia d'utilitzar massivament combustibles fòssils i en especial amb l'ús massiu del motor de combustió. (un invent que data del 1862).

Penso que si ens quedem en la clàssica postura que aquest és un problema que tan sols poden arreglar els governs (EUA, Xina, Rússia, etc.) ens equivocarem i molt. Tant els governs estatals com les corporacions petrolieres viuen en un món d'interessos econòmics que fa que no hi tinguin el més mínim interès. Aquest és un canvi que tan sols serà efectiu si l'impulsem des de la pressió ciutadana i l'administració local és la representació directa del ciutadà.

Sant Cugat, té com a ciutat, vocació de ser emblemàtica dins del nostre país i per això crec que podria liderar un canvi de model tan necessari com aquest.

La gratuïtat dels túnels de Vallvidrera per a tots els vehicles elèctrics és un exemple de com procedir creant un interès proactiu de l'usuari.

Que podem fer dins de la ciutat? Doncs potenciar l'increment de punts de recàrrega elèctrica i com també en els "túnels" crec que seria un bon incentiu si tant les zones blaves com els pàrquings tinguessin descomptes, per tots aquells vehicles de tracció elèctrica o hibrida, fins i tot la gratuïtat.

L'única forma d'impulsar un canvi d'aquest nivell és aconseguir, paral·lelament a la sensibilitat mediambiental, un interès econòmic.

És evident que si ens esperem al fet que les solucions ens vinguin donades per les organitzacions supranacionals no avançarem gens. On són els anomenats acords de Kyoto? O ens hi posem ben aviat o potser serà massa tard.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem