El repte de la Cambra de Comerç a Sant Cugat

És una lluita desigual enfront dels Centres Comercials i grans superfícies construïts a l'entorn, de fàcil accés i aparcament gratuït

Aquesta setmana es va produir el nomenament de la nova responsable de la delegació a Sant Cugat de la Cambra de Comerç de Terrassa. A la Maria Rius, la nova Delegada, membre de la candidatura Eines de País i al seu equip, se li presenta un repte difícil com és la dinamització del comerç local.

Un comerç que per l'organització empresarial STC Comerç està tocat de mort. La implementació de la zona verda ha provocat una reducció d'un 15% de visitants de l'eix comercial on el nombre de locals comercials desocupats ja supera els 50. També veuen com els associats van a menys; en concret en el darrer any hi ha hagut més de 40 baixes, per tancament del negoci o per reduir despeses en un escenari de descens de la facturació.

 

A part de les causes generalistes amb què el comerç de proximitat ha de conviure, n'hi ha unes altres imputables al que podríem dir-ne el "model de ciutat". Manca d'accessibilitat i d'aparcament al centre pels clients i uns costos elevats tant en impostos com en lloguer/compra dels locals per als botiguers. És una lluita desigual enfront dels Centres Comercials i grans superfícies construïts a l'entorn, de fàcil accés i aparcament gratuït.

Segur que hem de donar cert temps al nou Consistori, però de moment no pinta gaire bé, ja que tant ERC com PSC (de la CUP ni se sap) han incomplert el seu compromís de què mantindrien la regidoria de comerç. No sembla que els hi sigui gaire prioritari el tema.

Algú deia que l'èxit i el dinamisme d'un poble és la suma de tres activitats que es complementen i generen sinergies: cultura + comerç + restauració. Estem a un no res de perdre'n un.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?