L'empresonament d'un dels nostres

'Poc ens imaginàvem que un dels nostres, un casteller de Sant Cugat, acabaria empresonat per fer possible això que reclamàvem any rere any'

Fa molts anys que els Castellers de Sant Cugat vam acordar que treballaríem per la defensa de la democràcia i que estàvem a favor del dret a decidir i defensaríem aquest dret dels pobles i les persones.

Participàvem en la defensa de la llengua catalana quan ens ho demanava la CAL i, a mesura que Òmnium va anar creixent i creant espais de reivindicació del dret a decidir, ens hi vam anar afegint i implicant. Els Castellers de Sant Cugat teníem clar en quins actes participàvem i per què ho fèiem. Quan el posicionament es va significar més, ho vam votar en assemblea, per respondre a la voluntat de la colla i evitar incomoditats.

Poc ens imaginàvem que un dels nostres, un casteller de Sant Cugat, acabaria empresonat per fer possible això que reclamàvem any rere any. El 2 de novembre de 2017, Raül Romeva va ser empresonat per participar en l'organització del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. Empresonaven un dels nostres, un camisa verd Collserola, un gausac. Ens vam activar, com havíem estat fent aquella tardor constantment, modificant assaigs i actuacions.

Vam intentar donar tot el suport possible a la Diana, l'Elda i el Noah, que òbviament també patien aquesta repressió i encara la pateixen.

Va sortir uns pocs dies, alguns el vam rebre, però el 23 de març del 2018 el van tornar a empresonar. Des de llavors, vam fer un pilar a cada actuació reivindicant la seva llibertat i implicàvem les colles convidades a fer-ne un també amb un lema ben clar: "Raül, et volem a casa".

 
 
Comentaris

Destaquem