En defensa del Servei de Llicències d'Obres i d'Activitats

'Així doncs, el personal dels ajuntaments no pot créixer de manera proporcional al nombre d'habitants dels municipis i a l'increment de serveis que això comporta'

Divendres passat es va publicar un article titulat Llicències d'obra major: gairebé dos anys d'espera [TOT edició paper num. 1841 -pàg. 16], en el qual es fa referència a unes dades que convé aclarir a la ciutadania. Des que va entrar en vigor la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local, el 2013, els ajuntaments patim un greu problema de personal, ja que, fins fa ben poc, no era possible crear nous llocs de treball.

Així doncs, el personal dels ajuntaments no pot créixer de manera proporcional al nombre d'habitants dels municipis i a l'increment de serveis que això comporta. És possible que la ciutadania pensi que hi ha molts funcionaris, però el cert és que en falten. Això, mentre les lleis ens imposen cada vegada més obligacions i els municipis creixen i creixen.

A Sant Cugat, aquesta situació és especialment greu si tenim en compte que la població s'ha pràcticament duplicat en pocs anys. A més, el terme municipal és molt gran i dispers, cosa que en dificulta la gestió. Sé que aquesta explicació pot sonar a excusa i que la ciutadania no en té la culpa, però cal posar les coses en el seu context. Entrant ja en la qüestió de les llicències, voldria aportar unes quantes dades. Dels 1849 expedients iniciats aquest any, 1439 ja han estat tramitats, 233 estan en tràmit dins de termini i 186 tenen retard. I hem emès 764 informes tècnics.

Això és possible gràcies a l'esforç del personal, a qui, des d'aquí vull agrair la feina, i a què hem pogut incrementar la plantilla. Estem també millorant i simplificant procediments i la informació a la ciutadania. Finalment, voldria demanar la col·laboració dels projectistes, ja que moltes llicències s'endarrereixen per mancances en els projectes. En definitiva, tot i no tenir una plantilla adequada a les dimensions de Sant Cugat, el Servei treballa molt i estem fent molts esforços per millorar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem