Ens falta un 'ganxo'

Sant Cugat és una ciutat bonica, capdavantera en molts aspectes.

Té grans actius: el Monestir n’és un, sens dubte, però gaudim de molts altres actius i atractius que estic segura que poden agradar a turistes europeus que busquen sortir de la ja coneguda i pseudosaturada Barcelona.

Barcelona és una de les ciutats més visitades d'Europa amb més de set milions i mig de visites l’any passat. I una dada molt significativa: el 42% d’aquests turistes repeteixen.

Turistes que ara el consistori veí envia a barris que no surten al ‘Lonely Planet’ ni a les guies turístiques per descobrir suposats tresors amagats a barris com Sant Andreu, Horta o Nou Barris. Volen que el visitant vingui a Barcelona i n’acabi coneixent 10.

Alguns d’aquests turistes podrien venir a Sant Cugat, visitar la ciutat, conèixer el patrimoni, comprar … però ens falta un “ganxo”. Un Esquer prou potent perquè els faci recórrer els prop de 12 km que ens separen.

Penso que ens falta un restaurant amb estrella Michelin. I no és una cosa d’esnob ni de pijos … la gastronomia arrossega cada any milers de visitants disposats a pagar el preu que calgui per provar els plats i la cuina que atresora la guía Michelin.

I és que l'impacte d'El Celler de Can Roca a les comarques de Girona (i, de retruc, a tot Catalunya) va molt més enllà de la gastronomia. Tenir el millor restaurant del món ha ajudat a convertir i consolidar Catalunya com una de les primeres destinacions de turisme gastronòmic.

L'any 2005 només un 10% dels turistes consideraven l'activitat gastronòmica com un incentiu per fer un viatge. El 2011, en canvi, aquesta xifra ja superava el 50%. Això vol dir que avui en dia un restaurant pot ser un destí. Només cal saber-lo embolcallar bé per acabar sent una oferta atractiva.

Segons un estudi, el 20% dels clients internacionals que s'allotgen als hotels de Girona van a dinar o sopar al restaurant dels germans Roca, cosa que demostra la simbiosi que hi ha entre turisme i gastronomia.

A Sant Cugat tenim de tot però, personalment, em falta qualitat a la cuina. I parlo d’alta cuina. A veure si algú s’anima i sedueix algun/a mestr@ dels fogons per venir a cuinar a casa.

Bon estiu!

Seguiu @vanesahernandez a Twitter.

 
Comentaris

Destaquem