Els Entremesos de Corpus

'En un decret emès pel Consell de Cent a Barcelona el 1320, es diu que aquesta diada s'ha de viure amb tant de goig com Nadal o Pasqua'

Aquest diumenge a les 19:00 celebrarem el Corpus al Monestir. És una festa molt alegre. De fet, en un decret emès pel Consell de Cent a Barcelona el 1320, es diu que aquesta diada s'ha de viure amb tant de goig com Nadal o Pasqua. Per mostrar aquesta joia la processó anava acompanyada dels Entremesos formats pels Gegants de la ciutat, les àguiles, persones disfressades de personatges de la Bíblia, diverses bandes de música, capgrossos i molts altres elements de cultura popular (que després també es feien presents en els seguicis de la Festa Major); així que el Corpus va suscitar i mantenir una gran part de la nostra cultura popular. Un altre element d'aquesta festa són les catifes de flors i l'Ou com balla.

Més info: El Corpus Christi recupera la celebració i suma als Caparrots de Sant Cugat

Aquest any tindrem 20 metres de catifes al voltant del Monestir (a veure si l'any que ve podem encerclar-lo tot!). També ens acompanyaran els Gegants i els Caparrots. Us animo a participar d'aquesta festa tan entranyable. El motiu principal és agrair a Jesús que s'hagi quedat entre nosaltres amagat, però present, en l'Eucaristia; i fem tapissos de flors per mostrar el nostre amor. Jesús va caminar per molts pobles i ciutats, li agradava molt barrejar-se amb la gent. I aquest diumenge caminarà per Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem