L'escola instrueix i la família educa? No ho crec!

"Les famílies tenim el deure d'educar els nostres fills i filles però ens agradi o no, la societat també educa", diu Fortuny

Astorada per la proposta de VOX que pretén que les famílies puguin exercir el dret a veto amb relació a les activitats educatives complementàries, vull compartir amb vosaltres unes reflexions. La meva filla i el meu fill han anat a escola a Sant Cugat i afortunadament han estat beneficiaris de programes escolars complementaris, s'han pogut formar i educar a casa, a l'escola i a la ciutat.

L'Ajuntament de Sant Cugat ja fa molts anys que treballa una oferta de tallers i activitats relacionades amb els valors i el coneixement del municipi. Parlo del Pla de Dinamització Educativa que ofereix, a tots els centres educatius del municipi, tallers relacionats amb la violència masclista, la diversitat, la discapacitat, el medi ambient, entre d'altres. Les escoles trien, cada curs, quina oferta volen. Suposa una feinada pels serveis tècnics municipals d'educació però té un fort fonament educatiu.

Caldria recordar a VOX que en la Convenció dels drets dels Infants de les Nacions Unides (1989) els nens i les nenes deixen de ser considerats com a objectes de protecció per convertir-se en subjectes titulars de drets. Les famílies tenim el deure d'educar els nostres fills i filles però ens agradi o no, la societat també educa. A Sant Cugat, escola, família i ciutat, sortosament i que per molts anys, fem pinya i eduquem els infants perquè siguin persones amb criteri que respecten tot el que significa "l'altre" Per tot això, la meva conclusió és: Més "Educació 360º" i menys Vetos Parentals.

 
Comentaris

Destaquem