Esperes i esperances...

Article d'opinió de Fannon explicant el poc marge de maniobra que té el sector cultural per ajornar els actes culturals

A l'hora d'escriure aquest text, Donald Trump encara no ha acceptat el resultat de les eleccions als Estats Units que, evidentment, també vol dir que no ha felicitat Joe Biden. Però ja era d'esperar. Ahir una amiga irlandesa em va enviar un link amb imatges de Biden, i amb la veu en off del mateix exvicepresident recitant uns versos de Seamus Heaney (de la seva obra de teatre La cura a Troia - 1990): "La història diu 'No hi ha esperança / en aquest costat de la tomba.' / Però llavors, una vegada a la vida, l'anhel d'una marea de justícia pot créixer i fer rimar l'esperança i la història." Són belles i esperançadores paraules i espero que es facin realitat. No cal dir que els irlandesos o, si més no, la gran majoria, donàvem el nostre suport moral a Biden pels seus vincles amb l'Illa Esmaragda.

Mentrestant a Sant Cugat, i en nombrosos municipis del territori, estem esperant les instruccions del Procicat per saber si podrem realitzar els espectacles que tenim programats aquest cap de setmana i durant els pròxims 15 dies. Intuïm que no podrem, però no ens ho solen comunicar fins al dijous o divendres, i així tenim molt poc marge de maniobra de cara als nostres espectadors i les nostres companyies. Una amiga programadora m'explica com una companyia andalusa programada al seu municipi aquest dissabte necessita saber si ha de sortir o no de Cadis, i un altre company programador em comenta que no sap si divendres haurà de realitzar o anul·lar el premuntatge tècnic de l'espectacle que, en principi, s'hauria de representar dissabte.

Són moments difícils per gestionar els nostres teatres, i tenir-los sense públic és, més enllà de les molèsties generalitzades, clarament molt frustrant per a totes les persones que estimem el món de les arts escenicomusicals en viu i que vibrem amb la seva màgia particular. Però, mentrestant, esperem i "esperem". Waiting and hoping...

 
 
Comentaris

Destaquem