L'esport santcugatenc

'L'esport santcugatenc té més coses en comú amb les manifestacions esportives inques que amb les gregues: ens agrada exageradament l'hoquei i la participació de la dona és plena'

L'esport és una de les representacions culturals més antigues de la humanitat. Fa 3.000 anys els inques jugaven a una mena d'hoquei; a Europa les primeres curses esportives apareixen a Grècia pocs anys més tard, fent-ho amb una diferència: si a l'imperi inca la dona participava dels jocs esportius amb igualtat de condicions que els homes, els grecs ho reservaven en exclusiva al gènere masculí.

A Sant Cugat l'esport és l'activitat cultural amb més participació ciutadana. Tenim equips de futbol, bàsquet, hoquei patins i herba, handbol, voleï, tennis, tennis taula, pàdel, escacs, rugbi, petanca, un club ciclista on es practica carretera, BTT i triatló, clubs d'excursionisme i muntanya... Un munt d'esports als quals podem afegir el ball esportiu, golf, korfbal, natació i natació sincronitzada, gimnàstica esportiva i artística i fins hi ha tot futbol americà.

L'esport santcugatenc té més coses en comú amb les manifestacions esportives inques que amb les gregues: ens agrada exageradament l'hoquei i la participació de la dona és plena. Un apunt sobre l'especial que és l'esport femení a Sant Cugat: la nostra ciutat és present a l'esport d'elit gràcies a les esportistes femenines, fins a quatre equips en lligues d'honor estatals: l'Hoquei herba, Hoquei patins, Rugbi, Voleï. No hi ha cap altra ciutat al Vallès (i potser a tota Catalunya) què gaudeixi de quatre formacions femenines a la màxima categoria de l'esport estatal.

Com a ciutadans, el millor suport que podem donar a aquests equips és omplir les grades, i estaria bé que no només d'homes; avui l'espai on la dona està en minoria és el de la grada no pas la pista. L'Administració, la feina més útil que pot fer és garantir la idoneïtat de les instal·lacions, donar suport a la gestió dels clubs ajudant a la cerca de patrocinadors i facilitar eines de difusió de les seves activitats.

 
 
Comentaris

Destaquem